Pravá ruka Jána Počiatka má nový džob. Poznáme všetky podrobnosti

    0
    František Palko (Autor: TASR)

    František Palko bol dlhé roky pravou rukou ministra dopravy Jána Počiatka a stál verne po jeho boku. Medzi štátnymi tajomníkmi ho považovali za jedného z najväčších odborníkov vo svojom rezorte. Po marcových parlamentných voľbách sa z politického prostredia vytratil. Keďže rezort dopravy pribudol koaličnej strane Sieť, Palko sa z ministerstva porúčal. Teraz však dostal opäť lukratívnu ponuku a exkluzívne pre PL sa k svojmu novému fleku vyjadril.

    “Predstavenstvo a Dozorná rada Všeobecnej zdravotnej poisťovne stoja dnes pred náročnými rozhodnutiami týkajúcich sa zabezpečenia finančnej stability tejto významnej finančnej inštitúcie. Konsolidácia verejných financií bola ťažiskom mojej práce v pozícii štátneho tajomníka ministerstva financií. VšZP dnes konsolidáciu potrebuje, chcem preto odovzdať moje skúsenosti z týchto procesov poistencom tejto zdravotnej poisťovne,” povedal pre PL František Palko. 

    Čo sa týka financií nie je Palko naozaj žiadnym nováčikom. V minulosti pôsobil nielen na rezorte dopravy, ale aj ako tajomník ministra financií či v Národnej banke Slovenska. Zdá sa teda, že práve tieto pracovné skúsenosti zavážili a tak sa ho kompetentní rozhodli obsadiť do pozície člena dozornej rady poisťovne.

    - Reklama -