Droba ambiciózne: Ľudia nás volia a budú voliť. Progresívne Slovensko bude náš partner vo vláde. A čo si myslí saskár o návrate Dzurindu?

    0
    Juraj Droba, Richard Sulík (Autor: TASR)

    Profil politika na PL.sk slúži na spájanie poslanca s občanmi. Saskár podobne ako jeho kolegovia z NR SR čelia otázkam, na ktoré viacerí z našich zákonodarcov aj pravidelne odpovedajú. Juraj Droba patrí medzi aktívnych odpovedajúcich. Prinášame vám sumár toho najzaujímavejšieho, čo vás ako občanov zaujíma.

    Rozdiel medzi SaS a PS 

    Čitateľov napríklad zaujímalo, čo si Droba myslí o Progresívnom Slovensku, ktoré má byť tiež liberálnou stranou, a či môže dôjsť k vzájomnému odoberaniu si voličských hlasov medzi týmito dvomi stranami. Čitateľ zároveň tvrdí, že PS má nové tváre, ktoré nie sú len celoživotní aparátnici (ako údajne platí v prípade SaS), ale skúsenými podnikateľmi.

    „Držím im palce a vnímam ich ako budúceho partnera do vládnej koalície. SaS je pravicovo-liberálna strana, PS sa zatiaľ javí byť stredo-ľavicovým projektom. Čo je ešte užitočnejšie, lebo budú odčerpávať aj hlasy Smeru. A len na margo: v SaS nenájdete jediného celoživotného aparátnika. A v našich radoch je dosť veľa skúsených manažérov a podnikateľov,“ reagoval Droba.

    Ficova návšteva v Bielorusku 

    Čitateľka Ester sa pýta, prečo bola návšteva Roberta Fica v Bielorusku vnímaná ako nevhodná a poukazuje na dvojitý meter pri posudzovaní návštev politikov.

    Droba odpovedá: „Slovensko je členom EÚ, NATO a V4 a krajiny z týchto zoskupení sú naši najbližší spojenci. S cestou do Bieloruska by som možno až taký problém nemal, ak by jej nepredchádzalo stanovanie u Kaddáfiho, cigary na kubánskej ambasáde a priebežné podlizovanie sa Putinovi.“

    Droba sa zároveň pýta, čo sa v Bielorusku vyrokovalo a aký bol prínos tej návštevy.

    Kauza na ministerstve zahraničia

    Liberál je aj členom zahraničného výboru. Zrejme aj preto dostal informáciu, čo hovorí na kauzu na ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ), ktoré odštartovalo vyjadrenie Zuzany Hlávkovej.

    Droba stručne zareagoval: „Počkám na výsledky druhého poslaneckého prieskumu na MZVaEZ.“

    Vráti sa Dzurinda? 

    Iného čitateľa zaujímalo, či rétorika expremiéra Mikuláša Dzurindu, že Ficova vláda nemá žiadnu inú alternatívu, je zároveň prípravou na jeho návrat do politiky. Aj Droba pripustil túto možnosť: „Nevidím do hlavy Mikuláša Dzurindu, ale tuším, že ešte môže mať politické ambície. Či sú reálne, ukáže budúcnosť a voliči.“

    Kandidátka plná šikovných a schopných ľudí 

    Otázka smerovala aj na voličský potenciál sasky. Čitateľ s prezývkou Classic poznamenal: „Ešte zopár takých ako Cigániková, Nicholsonová, Osuský a bude po radosti, nemyslíte?“

    Droba nesúhlasí a argumentuje: „SaS ponúka plnú kandidátku šikovných a schopných ľudí a je úplne logické, že všetkých 150 ľudí nebude nikdy obľúbených pre všetkých. Inému môžem prekážať napríklad aj ja a, verte, že ani náš predseda nie je každému po chuti. Napriek tomu nás ľudia volia a budú voliť.“

     

     

     

     


     

    - Reklama -