Kiska prekvapuje svojimi slovami: Viem, prečo mladí ľudia volia Kotlebu!

    0
    Prezident Andrej Kiska počas prejavu v NR SR (Autor: TASR)
    Kiska to povedal jasne. ROZUMIEM, PREČO ĽUDIA VOLIA VZDOR,“ začal svoj komentár na sociálnej sieti prezident. Dôvodom je fakt, že politická špička hovorí o vynikajúcej kondícii Slovenska, nízkej nezamestnanosti, no napriek tomu vládne v krajine veľká nespokojnosť. Čím to je?
     
    Rozumiem tomu, že tretina ľudí vo veku medzi 18 – 39 sympatizuje s Kotlebom. Keď s nimi hovorím, vravia, že nevolia fašizmus, volia vzdor. Vzdor voči tomu, že sa o ich problémy nik nezaujíma. Minulý týždeň som takmer celý strávil v mestách a dedinkách po Slovensku. Ľudia tam neveria, že žijú v rovnakej krajine, o akej hovoria politici. Od politikov počúvajú, ako sa Slovensku darí, ako rastie HDP, klesá nezamestnanosť, ale v ich meste je stále málo práce a stále väčšia chudoba, pokračuje Kiska.
     
    Zdá sa, že ľudia v najchudobnejších krajoch Slovenska nemajú názor Fica o jeho úspechoch a jeho slová berú s rezervou, dokonca s odporom, ktorý sa prejavuje práve počas volieb. Keď majú totiž voliči pristúpiť k urnám, chcú ukázať práve tým silným politikom, že ich hlas je dôležitý. Preto volia vzdor aj vo forme hlasu odovzdaného kotlebovcom. Úspešnou krajinou nebudeme vtedy, keď to potvrdíme my politici. Úspešnou krajinou budeme vtedy, keď to potvrdia naši občania. Včera som o tom hovoril aj na Human Fore v Banskej Bystrici. Zišla sa tam skupina aktívnych ľudí, ktorí si uvedomujú, že na zložité problémy, akými sú záležitosti týkajúce sa Rómov, chudoby v regiónoch, slabého školstva, neexistujú jednoduché riešenia, a už vôbec ich nevyriešia holé vety na bilbordoch či holé hlavy vo vlakoch. Nedovoľme, aby bola symbolom tejto doby mlčiaca väčšina, ktorá sa na všetko len prizerala. Na to, aby zvíťazilo zlo, stačí málo. Stačí, aby dobrí ľudia neurobili nič,“ dodáva slovenská hlava štátu.
     
     
    - Reklama -