Švédskom otriasol hrozný čin. Gang utečencov z Afganistanu vraj v lese znásilnil chlapca

    0
    Zástava Švédskeho kráľovstva (Autor: APL)

    Polícia zatkla piatich afganských migrantov a obvinila ich zo znásilnenia pätnásťročného chlapca, píše server britského bulvárneho denníka The Sun. K znásilneniu malo dôjsť v lesíku v Uppsale, ktoré leží asi 40 kilometrov od švédskeho hlavného mesta Štokholm. „K údajnému útoku došlo v októbri a podľa informácií štátneho zástupcu Johana Strombacka ide o útočníkov vo veku 16-17 rokov,“ dopĺňa bulvárny denník. Ak súd skupinu piatich páchateľov právoplatne odsúdi, mladým Afgancom hrozia až štyri roky väzenia.

    „Obžaloba požaduje, aby bola pätica mladíkov po vykonaní trestu vyhostená a aby bolo vydané nariadenie, podľa ktorého by sa už útočníci nemohli do Švédska nikdy vrátiť. Agresori sa v lesíku údajne vrhli na mladého chlapca – tiež Afganca – a hodinu ho mučili a znásilňovali. Polícia po útoku našla na jeho tele okrem iného modriny, škrabance a stopy po hryzení. Útočníci si podľa obžaloby celý útok riadne premysleli,“ uvádza The Sun.

    „Podozriví migranti si údajne nakrútili časť útoku na mobilný telefón a vyhrážali sa znásilnenému chlapcovi, že video uverejnia na sociálnej sieti, keby mu náhodou napadlo ísť na políciu,“ pokračuje server. Podľa obžaloby dvaja obvinení uznali niektoré svoje pochybenia, ale všetci razantne odmietli, že by spáchali zločin. Jeden z obhajcov údajného agresora novinárom povedal, že nič nepripúšťa ani nevyvracia, pretože bol príliš opitý a nič si nepamätá.

    Patrí sa pripomenúť, že nejde ani zďaleka o prvý hrozný čin vo Švédsku, v ktorom môžu hrať rolu utečenci. Pred časom médiá informovali o znásilnení ženy na invalidnom vozíku, ktorá sa len chcela dostať na toaletu, ale znásilnila ju šestica migrantov.

    Celú správu si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -