Polícia pri násilí imigrantov zlyháva, tvrdí Čech žijúci vo Švédsku

0
Nepokoje vo Švédsku (Autor: Facebook, World Riots)

Ako vyzerá situácia s imigráciou vo Švédsku?

To, že Švédi dávajú veľmi štedrú podporu imigrantom, že tam imigranti môžu žiť veľmi pohodlne aj niekoľko rokov či celý život bez toho, aby pracovali, že Švédi neustále tolerujú ich drzosť, násilie aj náboženské požiadavky a vyhýbajú sa ráznemu postihu násilníkov, podvodníkov a náboženských hysterikov či fanatikov z ich radov, že tí, ktorým zamietli žiadosti o azyl a nariadenie opustiť krajinu, z dvoch tretín aj napriek tomu vo Švédsku zostanú a po štyroch rokoch je toto nariadenie premlčané, tak toto všetko sa dozvedeli známi a súkmeňovci imigrantov, čo vyvoláva neustály ďalší prílev imigrantov.

Sú vo Švédsku no-go zóny, kde sú a koľko ich je? Akej veľkej časti Švédska sa to týka?

V roku 1990 boli vo Švédsku tri no-go zóny a dnes ich je 186. Policajná správa uvádza, že v 55 z nich sú silné siete organizovaného zločinu. Od roku 2010 do roku 2015 bolo v Štokholme 189 postrelených či zastrelených, v Göteborgu 109, v Malmö 63.

Koľko imigrantov je vlastne vo Švédsku a koľko ich Švédsko každý rok prijíma?

Skutočný súčasný počet imigrantov sa nikde neuvádza, úrady sa to snažia tajiť rovnako, ako sa snažia tajiť ich neobyčajnú kriminalitu a násilnosť. Polícia musí používať v správach špeciálne kódy, aby sa to verejnosť nedozvedela. Vie sa, že minulý rok prišlo do Švédska 163 000 žiadateľov o azyl. A v roku 2014 sa uvádzalo, že imigranti tvoria 16,4 percenta z celkového počtu obyvateľov Švédska. Zdá sa mi to akosi veľa a asi to zahŕňa aj ľudí, ktorí pred desiatkami rokov prišli do Švédska a teraz už majú dávno švédske občianstvo.

Aký druh kriminality imigranti spôsobujú? A existujú teda nejaké štatistiky?

Spôsobujú všetky druhy kriminality, ale zvlášť výrazné sú prejavy násilia, prepadávanie a predovšetkým násilné útoky na ženy, ohmatávanie a znásilňovanie. Imigranti znásilňujú 23-krát častejšie ako Švédi. To uvádzajú štatistiky staršieho dáta. Keby povolili urobiť nové štatistiky, tak by to bol zrejme ešte výraznejší rozdiel, lebo čím ich je viac, tým viac sa stupňuje ich agresia a násilie. V miestach, kde ešte pred štyrmi rokmi chodievali moja žena a dcéra bez nehôd, by dnes ženy-nemoslimky boli vo veľkom nebezpečenstve. Mnohí tvrdia, že im to islam povoľuje a že ak nie sú ženy zahalené ako moslimky, tak si za to môžu samy.

Zapaľovanie áut sa stalo pre imigrantov zábavou, ktorá sa koná pravidelne a takmer beztrestne (za jediný deň to niekedy môže byť aj niekoľko desiatok áut). Predaj drog sa stal v mnohých mestách úplne nekontrolovateľným problémom.

Ako sa k problému stavajú polícia a štátne autority?

Polícia ani štátne autority veľmi nereagujú, tí najvyšší papaláši, treba podotknúť, tí nižší bežní policajti a úradníci sú z toho zúfalí, dávajú výpoveď a napriek tomu, že papaláši sociálnych demokratov majú hlavnú vinu na tom násilí, zmätku a strašných výdavkoch na utečencov, ktoré Švédsko ruinujú, tak sociálni demokrati, ktorí vládnu v menších oblastiach, sú rozumní a v jednom menšom mestečku tam odmietli podpísať ďalšiu zmluvu s prisťahovaleckým úradom. Polícia a úrady sa v no-go zónach už vzdali nádeje na nastolenie poriadku a spravodlivosti.

Regionálny policajný šéf Ulf Johansson opisuje, že teraz prešetrujú v Štokholme 45 vrážd a 70 pokusov o vraždu, pričom nikdy predtým nič podobné nezažili. Ulf ďalej hovorí, že v dôsledku veľkej pracovnej záťaže už nemôžu občania počítať s pomocou polície v prípade, že budú vystavení krádežiam, vlámaniu, bitkám, poškodzovaniu a tak ďalej. Ulf povedal, že je určite lepšie to povedať otvorene.

- Reklama -