Ubytovanie a tisíc eur mesačne nestačia. Sýrski utečenci v Nemecku trpia

    0
    8-ročná Shaharzad Hassanová nakreslila útek svojej rodiny zo Sýrie ddo utečeneckého tábora. Ilustračná fotografia (Autor: ReproFoto: Twitter)

    Prišli sme sem pre naše deti, nie pre nás. Niekedy mám pocit, že život je stále predo mnou,” podotýka nešťastne sýrska žena, ktorá by rada nesedela doma, ale pracovala.

    Nemecká vláda jej síce poskytuje tisíc eur mesačne, ale to jej nestačí.

    Nie som dosť stará na to, aby som zostala len tak doma. Dokonca aj tu v Nemecku vidím ženy, ktoré sú staršie a majú svoj vlastný život, majú svojich priateľov, vlastné rodiny. To je niečo, čo ja nemám,” cnie sa žene s tým, že je to čoraz horšie.

    Možno, keby som mohla chodiť do práce alebo do školy, dokonca by som sa učila,” dodala.

    Pôvodný text TU

    Podľa Expressu utečenkyňa zatiaľ pracovať nemôže, lebo získala iba dočasné povolenie na pobyt. To ju oprávňuje získať bývanie a finančný príspevok, ale nie sa uchádzať o prácu.
     
    Jej 20-ročná dcéra následne uviedla, že Nemecko vyčkáva a ich sny zatiaľ miznú. Keď sme povedali, že pôjdeme do Nemecka, mali sme veľký sen, že začneme náš život znovu, ale ani tu to nie je bez problémov,” sťažuje sa.
     
    Namiesto súcitu u niektorých vzbudili sýrski utečenci skôr pohoršenie. Fascinujúce. Sýrska utečenecká rodina v Nemecku dostala ubytovanie, bezplatné vzdelanie, 1000 eur mesačne na ruku a stále sú nespokojní,” kritizoval na Twitteri komentátor Neil Wallis.
     
    - Reklama -