Putin znova ukázal, kto šéfuje. Odvolal z funkcií úradníkov, ktorí boli zvolení napriek jeho nesúhlasu

    0
    Vladimir Putin (Autor: TASR)

    Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov dnes potvrdil, že výnosom prezidenta bol odvolaný Alexandr Savenkov, ktorý zastával funkciu námestníka ministra vnútra. Funkcie bol zbavený aj jeden z námestníkov prezidentskej kancelárie Konstatin Kotenko a náčelník vojensko-lekárskej správy ministerstva obrany Alexandr Fisun. V ich prípade sa v prezidentských výnosoch uvádza, že sa tak deje “na ich vlastnú žiadosť”. 

    Vedúci jedného z oddelení Federálnej bezpečnostnej služby (FSB), Vasilij Christoforov, bol podľa výnosu odvolaný v súvislosti s dosiahnutím dôchodkového veku.

    Rozhlasová stanica Echo Moskvy dnes pripomenula, že Putin minulý týždeň s nevôľou reagoval na zvolenie niekoľkých štátnych úradníkov za členov RAN. Vyjadril sa, že “im (teda) poskytne možnosť venovať sa vede”. Podľa agentúry TASS sa tento rok členmi RAN stali 14 vládni úradníci z rôznych stupňov riadenia.

    Ruská vedecká komunita sa stala terčom kritiky za príliš benevolentné udeľovanie vedeckých stupňov a hodností vládnym úradníkom. Vedecké tituly sú pre nich vecou prestíže, uviedla agentúra AP.

    - Reklama -