Petrík prekvapivo: Kollár dobre pomenúva problémy ľudí, ale… V ktorej strane vidí svoju budúcnosť?

    0
    Simona Petrík (Autor: TASR)

    Čitateľ tuli sa pýtal na návrhy Simony Petrík, ako zamedziť korupcii pri prijímaní detí do predškolského zariadenia, keďže tejto problematike sa poslankyňa aktívne venuje. Poslankyňa zhodnotila otázku ako veľmi dobrú a vyjadrila sa, že základom je podľa nej dostatok miest v škôlkach pre každého, čo by znamenalo, že nebude dôvod korumpovať.

    Konkrétnu víziu má Petrík jednak vo vytváraní detských skupín, ale aj v urýchlenej výstavbe škôlok tam, kde chýbajú. „Moje riešenie je kombináciou dvoch opatrení. Po prvé umožnenie vytvárania detských skupín, kde sa vyškolení rodičia doma starajú o viac detí, napríklad aj o 3 – 4, a urýchlenie výstavby škôlok.“

    Kým sa však podarí tieto riešenia zaviesť do praxe, je podľa Simony Petrík dôležité zo strany samospráv apelovať na riaditeľov, aby uplatňovali transparentné pravidlá pri prideľovaní miest v škôlkach.

    Kollár dobre pomenúva problémy ľudí, iba to však nestačí

    Ďalšieho čitateľa vystupujúceho ako Casius zaujíma, prečo Petrík vyjadrila obavy z novozvoleného amerického prezidenta Trumpa a prečo sa necíti komfortne so skutočnosťou, že do Národnej rady SR bol zvolený Boris Kollár, keď obaja títo politici boli legitímne zvolení v demokratických voľbách.

    „Milý Casius, nikdy by som si nedovolila spochybňovať demokratické voľby a rešpektujem, že obaja páni boli demokraticky zvolení,“ odpovedá Petrík a prízvukuje, že rozhodnutie voličov v každom prípade rešpektuje.

    Myslí si však, že títo páni len dobre pomenúvajú problémy ľudí, ktoré ich skutočne trápia, no neponúkajú riešenia, ktoré by mohli v praxi naozaj fungovať. V Trumpovom prípade je podľa poslankyne obzvlášť ťažké odhadnúť, čo bude skutočne v úrade robiť, keďže v priebehu kampane viackrát menil svoje názory a často sa vyjadroval nedemokraticky. „Moje obavy sú teda založené na nepredvídateľnosti Trumpa,“ vysvetľuje Petrík.

    Reč prišla aj na Dankov nový rokovací poriadok. Čitateľku sofi zaujímalo, ako bude poslankyňa v tejto veci hlasovať. Podľa Petrík novela zákona znevýhodňuje opozičných poslancov, a preto bude hlasovať proti jeho prijatí. Koalícia v ňom totiž dáva menej priestoru na vyjadrovanie opozičným poslancom ako vládnym predstaviteľom, čo je podľa poslankyne nespravodlivé.

    Bude z nej saskárka?

    Niekoľkí čitatelia sa pýtali aj na osobnejšie otázky, a to napríklad, ako vidí poslankyňa svoju budúcnosť. Petrík odpovedala, že čo sa týka jej politickej budúcnosti, tak na túto otázku zatiaľ celkom nevie odpovedať, no už teraz jej je jasné, že sa určite nevidí v žiadnej zo súčasných politických strán vrátane napríklad SaS, na ktorú konkrétne sa jej pýtal čitateľ Arpád.

    Autor: Dominik F.

    - Reklama -