Fico stráca nervy čoraz častejšie. Výhražky moderátorovi RTVS a opäť útok na Kisku. Čo sa to s ním deje?

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: ReproFoto: Facebook)

    Fico za posledný týždeň preslávil Slovensko takmer po celom svete. Stačilo k tomu jeho neovládateľné správanie, ktoré predviedol počas tlačovej besedy, kde Miroslav Lajčák odpovedal na otázky novinárov, týkajúce sa škandálu na Ministerstve zahraničných vecí SR. Napriek tomu, že tam premiér nemal čo robiť, uzurpoval si pre seba 5 minút, počas ktorých stačil nazvať niektorých novinárov ,,špinavýmí protislovenskými prostitútkami” a toho sa ihneď chytili zahraničné médiá, ktoré tento výrok riešili.

    V podobnom duchu však Robert Fico pokračuje aj ďalej. Napriek tomu, že aj Asociácia európskych novinárov chcela od neho ospravedlnenie a jeho slová vyvolali veľké znepokojenie, Fico sa nepoučil. Keďže RTVS už 10 rokov poskytuje raz do mesiaca premiérovi priestor na rozhovor, nebolo to inak ani teraz. Moderátorom relácie Sobotné dialógy je Branislav Dobšinský, ktorý sa nezľakne žiadneho politika a nemá problém ani Ficovi položiť poriadne ostré otázky. Tentoraz však pocítil moderátor premiérovu nenávisť proti médiám na vlastnej koži.

    ,,My sme v krčme, alebo kde sme my dvaja? Prepáčte, vy ste redaktor Slovenského rozhlasu, ja som predseda vlády. Neskáčte mi do reči, rešpektujte to. Nie sme v krčme. Nie ste opozičný politik. Nie sme tu na rovnakej úrovni,” povedal  evidentne naštvaný Fico  moderátorovi, ktorý sa ho pýtal na predražený galavečer, ktorý je najhorúcejšou témou posledných dní na slovenskej politickej scéne. Po špinavých prostitútkach tak prišiel na rad aj Dobšinský, ktorého nazval opozičným a protislovenským novinárom. „Vyprosím si takéto správanie, patríte medzi novinárov, ktorí za každú cenu budú útočiť proti vláde a slovenskému predsedníctvu,” dodal premiér.

    „Je tu skupina novinárov a médií, ktorí cielene poškodzujú záujmy Slovenska. Nemôžeme akceptovať, aby ste zneužívali slobodu, ktorú máte k dispozícii, na tieto neustále cielené útoky,” pokračoval Fico, dokonca neskôr prišlo aj na vyhrážky, pričom niekoľkokrát zopakoval kritiku na samotnú RTVS. ,,Ak budete naďalej kritizovať túto vládu, tak vy ako médiá skončíte,” adresoval moderátorovi tvrdé slová predseda vlády. Samotná televízia, sa k celej veci postavila triezvo a Ficove slová nechali komptetných v abolútnom pokoji. „RTVS sa nebude vyjadrovať k výrokom politikov,” povedal hovorca RTVS Juraj Kadáš.

    Portál Omediach.com, priniesol aj stanovisko samotného Dobšinského, ktorý si musel Ficove úrážky vypočuť tvárou tvár premiérovi. Napriek tomu, že práve táto situácia nebola práve najpríjemnejšia, aj moderátor Slovenského rozhlasu si zachoval rozvahu a pokoj. Dokonca na Fica slovne neútočí, ani jeho správanie nehodnotí.,, Nevidím dôvod sa k danej (alebo akejkoľvek inej) relácii vyjadrovať. Nie som mediálny analytik ani politik, preto mi to neprislúcha. Mojou úlohou – ako redaktora verejnoprávnej RTVS – je v mene poslucháčov, koncesionárov nestranne klásť otázky, ktoré rezonujú vo verejnosti a ktoré považujem za otázky verejného záujmu a žiadať na ne odpovede. Nič viac a nič menej,” opísal moderátor celú situáciu, ktorá sa okolo neho deje. 

    Premiér dokonca v priamom prenose povedal, že si za svojím výrokom, ktorý otriasol celým mediálnym svetom na Slovensku, stále stojí. Dokonca do  kategórie ,,protislovenské špinavé prostitútky” zaradil aj verejnoprávnu televíziu. ,,Médiá zneužívajú slobodu, ktorú majú k dispozícii – vybrané médiá, nehovorím o všetkých, ale patrí, bohužiaľ, medzi tieto médiá aj Slovenský rozhlas a Slovenská televízia, na cielené útoky proti vláde a slovenskému predsedníctvu.”

     

     

    - Reklama -