Vojna v koalícii graduje. Babiš verzus Sobotka. Využíva svoje peniaze a Agrofert, chce absolútnu moc nad krajinou

    0
    Andrej Babiš, exminister financií ČR (Autor: SITA)

    ,,Využíva svoje peniaze, Agrofert, noviny, médiá, aby získal absolútnu moc v Českej republike,” povedal Sobotka na adresu Babiša, ktorého hnutie ANO momentálne podľa väčšiny volebných prieskumov pred ČSSD výrazne vedie.

    Sociálni demokrati cez víkend začínajú sériu nominačných krajských konferencií, ktoré pred marcovým zjazdom ukážu, akú podporu má Sobotka v strane. Po neúspechu v októbrových krajských a senátnych voľbách Sobotka čelil kritike, žiadny vyzývateľ sa však do voľby nového predsedu zatiaľ neprihlásil. Dnes sa koná krajská konferencia ČSSD nielen v Královohradeckom, ale aj v Pardubickom kraji. Predsedu ANO a ministra financií Babiša kritizoval Sobotka tento týždeň aj pre možné zmeny v elektronickej evidencii tržieb, s ktorými Babiš prišiel na stredajšej koaličnej rade, Babiš kritiku odmieta.

    V Hradci Králové na zasadnutí krajskej ČSSD dnes Sobotka zhodnotil výsledky krajských volieb a apeloval na to, aby kraje vytvorili kvalitné kandidátky pre celoštátne voľby v budúcom roku, aby sa zastavil odlev ľavicových voličov k hnutiu ÁNO. ,,My sme posledná prekážka, aby Andrej Babiš získal absolútnu moc,” povedal Sobotka.

    Dodal, že sociálnych demokratov prišiel požiadať o pomoc. Podľa neho už tradičné nástroje volebných kampaní nefungujú a sociálna demokracia musí zmeniť stratégiu. 

    - Reklama -