Procházka nemá nič isté. Preverujú si jeho morálku

    0
    Radoslav Procházka (#Sieť) (Autor: TASR)

    Poradný výbor zatiaľ nepotvrdil Procházkovu kandidatúru, ale vyžiadal si od súdnej rady ďalšie fakty. Ako informuje portál pravda.sk, výbor chce záznam a prepis rozhovoru medzi Procházkom a Igorom Matovičom o financovaní prezidentskej kampane, originál a preklad rozhodnutia o zastavení trestného stíhania v tomto prípade (išlo o podozrenie z krátenia dane) či záznam a prepis verejného ospravedlnenia exšéfa Siete za omyl, ktorého sa dopustil.

    Poradný výbor tiež požaduje zápisnicu a nahrávku z Procházkovho vypočutia v súdnej rade, ktorá mala dokumenty poslať dodnes.

    Bývalý líder Siete a neúspešný kandidát na prezidenta nechcel komentovať tieto požiadavky. „Konanie pred výborom je dôverné a ja jeho dôvernosť rešpektujem a zachovávam,“ uviedol Procházka pre denník Pravda.

    Členovia súdnej rady Jozef Vozár a Dušan Čimo sa zhodli, že výbor má prinajmenšom pochybnosti, keďže si vyžiadal ďalšie podklady. „Vznikol dopyt po ďalších informáciách, asi sa predložené podklady javili ako nedostatočné. Keby považovali materiály, ktoré majú, za dostatočné, tak by si ďalšie nežiadali,“ zhodnotil Čimo, ktorého doplnil Vozár: „Ak by bolo všetko tak, ako má, nevyžiadali by si ďalšie dokumenty, ale by ho zrejme akceptovali.“

    - Reklama -