Šok: Donald J. Trump a dalajláma. Takto to s nimi vyzerá

    0
    Dalajláma (Autor: TASR)

    Dalajlámu nerozhodila ani nekompromisná rétorika plná vulgarizmov, ktorú Donald Trump používal počas kampane. Tibetský duchovný vodca totiž verí, že prezidentský úrad Trumpa donúti zjemniť svoj slovník. „Počas volieb som mal dojem, že kandidáti majú vo vyjadrovaní svojich názorov väčšiu slobodu. Po svojom zvolení však na seba berú zodpovednosť a musia sa prispôsobiť realite,“ vyhlásil dalajláma. „Preto mi to nerobí starosti,“ dodal.

    Reportérom, ktorí ho sprevádzajú na jeho štvordňovej ceste po Mongolsku, zároveň povedal, že považuje Spojené štáty za vodcovský národ „slobodného sveta“.

    Hoci zatiaľ nie je isté, či je schôdzka tibetského vodcu s novým americkým prezidentom už dohodnutá, čínska vláda vyjadrila svoju neľúbosť. Hovorca čínskeho ministerstva zahraničia Keng Šuang sa podľa CNN vyjadril, že dalajláma sa už dlho angažuje v protičínskych separatistických aktivitách v zámorí. Čína preto dúfa, že medzinárodné spoločenstvo bude pristupovať k záležitostiam týkajúcich sa Tibetu obozretným a patričným spôsobom.

    autor: luš

    - Reklama -