Heil Trump, kričalo sa v USA so zdvihnutou pravicou. A takáto prišla reakcia

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    „Odsudzujem ich. Dištancujem sa od nich a odsudzujem ich,“ uviedol Trump v rozhovore pre The New York Times. Podľa svojich slov nemieni dodávať energiu skupine, v ktorej sa okrem iného združujú neonacisti, hlásatelia nadradenosti bielej rasy a antisemiti.

    Ako server pripomenul, asi 200 priaznivcov takzvanej „alternatívnej pravice“ oslavovalo v sobotu Trumpovo víťazstvo na konferencii vo Washingtone. Predseda Inštitútu národnej politiky Richard B. Spencer na nej vyhlásil, že USA patria belochom, ktorých opísal ako „deti slnka“. „Heil Trump, sláva nášmu ľudu, sláva víťazstvu,“ vyhlásil Spencer na konci prejavu. Časť publika mu na to odpovedala zdvihnutou pravicou.

    Server ďalej píše, že Trump v rozhovore pre liberálny denník, proti ktorému sa často ohradzuje, zároveň uviedol, že neustanoví špeciálneho žalobcu ohľadom vyšetrovania Hillary Clintonovej. „Nechcem Clintonovú raniť, skutočne nechcem. Má toho za sebou dosť a veľa trpela,“ prejavil Trump súcit so svojou demokratickou súperkou, ktorú v kampani sľúbil uväzniť za to, že vo funkcii ministerky zahraničia používala súkromný e-mail na pracovné účely.

    Od svojich voličov si za to však vyslúžil kritiku. Niektorí z nich sa na internete vyjadrili v tom zmysle, že tým porušil svoj sľub z volebnej kampane, a označili ho za zradcu.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -