Kaliňák sa kajal, Galkovi to nestačí. Gašpar sa rázne zastal polície

    0
    Robert Kaliňák a príslušníci polície (Autor: TASR)

    Priznal pochybenie, ale dodal, že situácii sa dalo predchádzať, pokiaľ by lepšie reagovali aj samotné obete… Šéf rezortu vnútra Robert Kaliňák sa na výbore pre obranu a bezpečnosť ospravedlnil za zásah polície voči dvom chlapcom, ktorý sa odohral 7. októbra v Bratislave neďaleko Horského parku.

    Celý článok nájdete TU.

    Ako informuje vo svojom dnešnom článku Denník N, vyšetrovanie prípadu bude ešte pokračovať na inšpekcii.

    „Nás vždy mrzí a mne osobne je to veľmi ľúto, ak dôjde k takýmto incidentom, faktom však je, že takýmto veciam sa dá predísť pri dôslednom uposlúchnutí výzvy policajtom,” povedal Kaliňák narážajúc na fakt, že jeden z chlapcov spanikáril a začal pred policajtmi v civile utekať.

    Vina aj na strane obetí?

    „Zovšeobecňujete a zo všetkého urobíte záver o nedôvere v políciu. Osoba, voči ktorej boli použité prostriedky, spanikárila a keby nebola začala utekať, asi by nedošlo ani k použitiu donucovacích prostriedkov. Nebola vykonaná ani bezpečnostná, ani osobná prehliadka. Celý zákrok a problém začal v momente, keď sa mladistvý rozbehol preč,“ uviedol na margo zásahu policajný prezident Tibor Gašpar.

    Galkov nesúhlas

    S názormi Roberta Kaliňáka, respektíve Tibora Gašpara však nesúhlasil jeden z členov výboru a podpredseda SaS Ľubomír Galko. Naopak, nepriamo našiel paralelu medzi neslávne známou kauzou Bašternák.

    „Pán policajný prezident, náš človek Bašternák počas policajného zákroku telefonovať mohol, dvom mladým chlapcom, ktorí mali pocit, že sú prepadnutí, pretože polícia sa podľa ich slov nelegitimovala tak, aby tomu uverili, im telefonovať povolené nebolo. Niečo nerobíme dobre,“ povedal Gašparovi Galko. 

    - Reklama -