Občania aj politici sú pobúrení. Stali sa mladí Bratislavčania obeťou policajnej brutality?

    0
    Polícia nie vždy postupuje pri zásahoch predpisovo (ilustračné foto) (Autor: holubnastrese.cz)

    Zatiaľ ide len o neúplné informácie, no môže z toho byť u nás ešte poriadny „poprask“. Možno aj na celonárodnej úrovni. Neprimeraný zásah polície v civilizovanom svete dokáže vždy poriadne rozdúchať vášne.

    A posledný prípad z Bratislavy zo včerajšieho večera rozhodne stojí za dôkladnejšiu analýzu, respektíve prešetrenie.

    Dvojica mladých chlapcov vo veku 13 a 16 rokov mala vystúpiť okolo 20. hodine z trolejbusu na Búdkovej ulici, keď sa k nim malo priblížiť malé auto, v ktorom mali sedieť traja zhruba 30- roční muži. Údajne malo ísť o policajtov v civile.

    Na prípad upozornila cez Facebook výtvarníčka Renáta Ormandíková. Dodala aj popis situácie.

    „Obstúpili chlapcov tak, aby nemohli ujsť a agresívne žiadali, aby im chlapci ukázali, čo majú vo vreckách. Jeden z mladíkov povedal, že sú policajti a ukázal papierovú kartičku s nápisom Polícia,“ píše vo svojom statuse Ormandíková, ktorá mala komunikovať priamo s rodičmi chlapcov.

    Ormandíková pridala aj fotografie, ktoré ukazujú na zranenia obetí.  

    Zdroj: Facebook/Renata Ormandikova

    Chlapci sa pritom údajne nesprávali nijako podozrivo. Pokiaľ sa tieto tvrdenia zakladajú na pravde, konanie „tajných“ je o to nepochopiteľnejšie. 

    Ako informuje portál Aktuality.sk, „policajnú hliadku údajne privolali okoluidúce dievčatá. Policajná hliadka dokonca odviezla staršieho chlapca na stanicu, kde údajne dve hodiny spisovali zápisnicu”.  

    Sme rodina: Budeme žiadať vysvetlenie

    Pobúrené reakcie nenechali na seba dlho čakať. K incidentu sa vyjadril cez Facebook aj Boris Kollár zo Sme rodina, ktorý označil dotyčných policajtov za ´smradov´ a spolu so straníckym kolegom Milanom Krajniakom budú žiadať o vysvetlenie ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

    Zdroj: Facebook/Boris Kollar

    - Reklama -