Smelý Sulík: Sme schopní prevziať zodpovednosť za Slovensko

    0
    Richard Sulík (Autor: SITA)
    “Dôrazne odmietame hranice na čísla. Je to silný zásah do demokratického zriadenia. Pre nás je dôležitejšia kvalita ako kvantita,” povedal Sulík na margo úvah niektorých koaličných poslancov, aby politické strany mali určený minimálny počet členov.
     
    Na otázku, prečo SaS organizuje programovú konferenciu tri roky pred parlamentnými voľbami, Sulík odvetil, že to vôbec nemusí byť tak dlhá doba. “Je dobré byť pripravený. Na našom programe pracujeme priebežne, spoločnosť sa vyvíja a snažíme sa náš program prispôsobiť,” vysvetlil.
     
    Podľa jeho slov je SaS stranou odborníkov a jej program je pravidelne vyhodnocovaný ako najlepší. Volebné úspechy v roku 2010 aj 2016 boli spôsobené tým, že sme ostali tomuto tvrdeniu verní. Snažili sme sa o dobrý program a vyplatilo sa. Budeme v tom pokračovať, je to naša DNA,” uistil Sulík.

    Predstavia reformu zdravotníctva

    Začiatkom budúceho roka chce šéf liberálov predstaviť silný odborný tím pre zdravotníctvo a koncom roka 2017 aj komplexnú reformu zdravotníctva. “Je to oblasť, kde vážne treba riešiť veci,” myslí si.
     
    V súvislosti s počtom členov SaS uviedol, že číslo tento rok mierne rastie. “Ale nečakám, že budeme niekedy stranou s 5000 či 15.000 členmi. Máme prísne pravidlá na ich prijímanie a neplánujeme ich meniť. Nemáme však strop na prijímanie členov. Výhoda nízkeho počtu je, že každého člena poznám osobne a vieme si dovoliť takéto stretnutia, kde sú pozvaní samotní členovia,” dodal.
     
    - Reklama -