Stanislav Martinčko: Koho prebudí Donald Trump?

0
Donald Trump (Autor: TASR)

Nie je to tak dávno, keď dnešní zaľúbenci si nevedeli prísť na meno, nadávali na seba, až sa hory zelenali a dnes sa zaľúbene k sebe túlia a hádžu na seba zamilované pohľady. Sú toho jasným dôkazom, že láska hory prenáša, v ich prípade je to však láska najmä k vlastným kšeftom. Generálny prokurátor Čižnár by v takom Rumunsku bol rýchle prebudený zo sladkého spánku a extrémne rýchlo by bol vypoklonkovaný z teplého miesta, z ktorého u nás dáva pozor, aby papaláši neboli za svoje zbojstvá nikdy potrestaní. Prezidentská kampaň v USA bola dôkazom toho, čo aj u nás je dávno známe, že média sú tak isto zapredané a slúžia na manipuláciu verejnej mienky a robili všetko preto, aby sa D. Trump nedostal do Bieleho domu. TA3, Markíza, JOJ a RTVS kráčajú presne v tých istých šľapajach ako americké, tvária sa, že sú objektívne, no večer, čo večer prinášajú spravodajstvo, ktoré má k objektivite ďaleko. V štúdiách týchto televízii je dávaný priestor tým, ktorí sú servilní a novinári tváriaci sa, ako žurnalisti sú v skutočnosti predajné pobehlice, alebo pobehajovia, ktorí slúžia. Televízie nás kŕmia podobne kvalitným programom, ako nás kŕmia obchodné reťazce potravinami, ktoré sú treťotriedne, až podobajúce sa odpadu. Máme nádej, že tak, ako sa zobudila Amerika, zobudí sa aj Slovensko a so zmenou príde do našej krajiny dôstojnosť života.

Nie tak, ako je to v súčasnosti , keď je hanbou a pľuvancom chudobe prípad starenky z Košíc, ktorá predávala orechy v Poprade. Súčasný systém sa k nej zachoval veľmi ponižujúcim spôsobom, táto 85-ročná starenka hovorí – Mňa tu ponižujú, len preto, že predávam vlastné orechy na to, aby som si zarobila pár EUR, ktoré potrebujem na lieky, kým iní na Slovensku kradnú milióny a im sa nič nestane!!!

Páni, ktorí ste zodpovední za to, že ste vytvorili systém, ktorý je krutý k chudobe, vedzte, že keď raz budete utekať kade ľahšie, bude to aj za to, ako ste sa správali k chudobe a všetkým, ktorým ste nezabezpečili dôstojný život, namiesto toho ich ponižujete a bez hanby okrádate.

Stanislav Martinčko (O2H)
Článok publikujeme so súhlasom autora, pôvodný text nájdete na martincko.blog.sme.sk.

- Reklama -