Rastislav Blaško: Ako predseda Smeru zabudol na výročie úmrtia predsedu SDSS Alexandra Dubčeka

0
Alexander Dubček (Foto: Archív P. Dubčeka) (Autor: Archív P. Dubčeka)

Robert Fico zabudol. Zabudol? Vykašľal sa na to? Buď, alebo.

Ako je to možné???

A vôbec, prečo to spomínam? Práve preto, že pred pár dňami na programovej konferencii oligarchistickej strany Smer, ktorá degraduje pojem Sociálna demokracia tým, že ju má oficiálne za pomlčkou, vyhlásila, že ide robiť “Politiku s ľudskou tvárou”. A každý vie, že “politika s ľudskou tvárou” symbolizuje práve Alexandra Dubčeka.

Robert Fico asi zabudol, že len vďaka spojeniu so Sociálnodemokratickou stranou Slovenska v roku 2005 si mohol pridať prívlastok Sociálna demokracia. A predsedom Sociálnodemokratickej strany Slovenska bol v roku 1992, dokonca ešte aj v roku 1993 in memoriam, Alexander Dubček.

Mne to už je jasné dávno. Robert Fico použije symbol Alexandra Dubčeka len vtedy, keď sa mu to hodí. A nemôže príliš hlasno, lebo medzi straníkmi má veľa takých, čo Dubčeka nemusia. Určite ste si to všimli.

Pred dva a trištvrte rokom, keď mal Robert Fico svoju jednofarebnú vládu, uskutočnil v Šenkviciach výjazdové zasadnutie vlády, 22.1 .2014. Prišli tam, tí oligarchistickí tzv. “sociálni demokrati” na limuzínach, mercedesoch, landroveroch a ďalších.

A ja som si dal červený klobúk a vyrobil som si transparent s nápisom

FICO
sklamal
Alexandra Dubčeka

Postavil sa tak, aby ma prichádzajúci Fico videl. Možno videl, možno nie, lebo sa ho miestni straníci snažili dostať čo najskôr dnu do domu kultúry a mňa sa snažili odtiaľ dostať preč.

A tak to aj zaznamenali fotoreportéri zo SITA…

Keď som sa vracal k autu, ktoré bolo v inej ulici, nevšimol som si, že za mnou idú traja policajti v civile, v aute. Zablokovali mi autom výjazd a žiadali ma o identifikáciu. Pod hrozbou predvedenia na políciu kvôli zisteniu mojej totožnosti. Keďže moja akcia bola spontánna, rozhodol som sa to urobiť v to ráno, nemal som nikoho so sebou, takže nik nemohol nakrútiť, ako ma zablokovali policajti a ako si opísali moje údaje z občianskeho (takže mám niekde záznam).

Odvtedy sa udialo všeličo. Ale Fico zostal rovnaký. Sociálna demokracia je pre neho handra, ktorú použije, keď potrebuje.

Fico sklamal nielen, podľa môjho názoru, Alexandra Dubčeka, ale aj myšlienky Sociálnej demokracie. A je čas, aby Sociálna demokracia prešla do správnych rúk na Slovensku….

Foto zo Šenkvíc tu

P.S. Ja som si na rozdiel od Fica na Dubčeka spomenul (tu)

P.S. Robert Fico mal 8.11. svoj špeciálny program v okresoch Topoľčany a Partizánske. Bol kúsok od rodiska Alexandra Dubčeka v Uhrovci, mal to cestou, mohol tam položiť veniec alebo zapáliť sviečku. Urobil? Neurobil, lebo tam neboli asi médiá pri tom.

- Reklama -