Prvé mená sú tu. Donald Trump bude mať vo vláde aj milovaného exstarostu New Yorku

    0
    Rudy Giuliani (Autor: TASR)

    Guiliani by sa podľa uvedených zdrojov mohol stať ministrom spravodlivosti a Gingrich šéfom diplomacie. Samotný Guiliani počas volebnej noci odmietol takéto úvahy ako predčasné.

    Medzi ďalšími možnými kandátmi sa spomína generál vo výslužbe Michael Flynn (ako minister obrany či poradca pre národnú bezpečnosť), bankár a finančný šéf Trumpovho volebného tímu Steve Mnuchin (minister financií) a republikánsky finančník Lew Eisenberg (minister obchodu).

    Šéfom kancelárie v poradí 45. prezidenta USA by sa podľa NBC News mohol stať Reince Priebus, súčasný predseda Národného republikánskeho výboru (NRC). Pôvodne medzi možnými členmi Trumpovho kabinetu opakovane figuroval aj republikánsky guvernér New Jersey Chris Christie.

    To sa však zmenilo po nedávnom usvedčení dvoch jeho bývalých blízkych spolupracovníkov, ktorých krátko pred voľbami uznali vinnými z politicky motivovaného zablokovania mostu medzi New Jersey a New Yorkom.

    Pri výbere členov jeho administratívy pomáha Trumpovi jeho budúci viceprezident Mike Pence a tiež konzervatívna washingtonská nadácia Heritage Foundation. Hovorkyňa Trumpovej kampane označila informácie NBC News týkajúce sa zloženia jeho kabinetu za nepresné, no neuviedla ďalšie podrobnosti.

    - Reklama -