Keby demokrati nevybrali Clintonovú, mohli vraj zvíťaziť. Kto mal šancu byť v Bielom dome namiesto Trumpa aj vďaka legalizácii marihuany?

    0
    Prezidentskí kandidáti za Demokratov Hillary Clintonová a Bernie Sanders (Autor: SITA)

    Bernie Sanders prehral demokratické primárky a do boja o prezidentské kreslo preto išla bývalá ministerka zahraničných vecí USA ovenčená viacerými škandálmi. „Veľké prieskumy robené v uplynulých šiestich týždňoch ukazujú, že porážame Trumpa vo veľkom a vždy s väčším náskokom než Clintonová,“ uviedol Sanders vyše pol roka pred voľbami.

    Priaznivci bývalého starostu Burlingtonu tvrdia, že podľa nich by boli demokrati víťaznou stranou, ak by sa proti Trumpovi postavil ich favorit. Podľa denníka The Independent o tom svedčí séria prieskumov, v ktorej sa Sanders umiestnil lepšie ako Clintonová.

    Bernie Sanders v kampani do demokratických primárok vyzýval na bezplatné ubytovanie vysokoškolákov na internátoch, odstránenie študentských dlhov aj za odstránenie vplyvu finančných skupín z politiky. Legalizácia marihuany aspoň na lekárske účely bola ďalším Sandersovým tromfom.

    Práve referendum o marihuane a jej používaní bolo súčasťou volieb v siedmich štátoch USA. Väčšina tento krok privítala, ale tradične republikánska Arizona návrh na legalizáciu marihuany na rekreačné účely zamietla. Za boli Američania v Kalifornii, Nevade a Massachusetts. V týchto troch štátoch bude marihuana legálna na rekreačné účely. Na Floride, v Severnej Dakote a Arkansase ľudia odklepli „trávu“ na lekárske účely. Informuje o tom denník The Guardian.

    - Reklama -