Nemecké no-go zóny sú realitou, zastaviť v nich s autom nie je bezpečné ani pre policajtov

    0
    Členovia samozvanej šaríja polície v Nemeckom Wuppertale (Autor: ReproFoto: Youtube)
    Prezident nemeckej policajnej únie Rainer Wendt priznal, že opakované a stále častejšie útoky v častiach miest obývaných veľkým počtom migrantov predstavujú pre štát problém, lebo podľa neho tým páchatelia „prejavujú odpor voči našej spoločnosti“. Označeniu no-go zóny sa však úrady vyhýbajú, lebo to vyvoláva odpor u priaznivcov migrácie. 
     
    Medzi mestami, ktoré majú problém s migrantmi a ich správaním sa v uliciach, sú podľa nemeckého denníka Bild aj niektoré štvrte Berlína, severná časť Duisburgu, štvrť Chorweiler v Kolíne či stará časť mesta Essen. Všade tam musí polícia stále častejšie riešiť prípady napadnutí a krádeží, za ktoré sú zodpovední migranti. 
     
    „V Berlíne alebo na severe Duisburgu sú štvrte, kde sa kolegovia len málokedy odvážia zastaviť s autom, lebo vedia, že by ich v momente obkľúčilo 40 alebo aj 50 mužov,“ uviedol prezident nemeckej policajnej únie Rainer Wendt.  
     
    Najviac miest postihnutých zvýšenou kriminalitou migrantov je podľa policajných štatistík v Severnom Porýní-Vestfálsku. Najľudnatejšia spolková krajina je podľa denníka Rheinische Post číslo jeden v počte kriminálnych činov spáchaných migrantmi. V sedemnásťstránkovej správe tamojšej samosprávy sa píše okrem iného aj o tom, ako klany libanonských prisťahovalcov prevzali kontrolu nad niektorými časťami Duisburgu, kde sa teraz na uliciach predávajú drogy aj zbrane. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -