Zbraň! Zbraň! Trump zažil na pódiu horúcu chvíľu. Prehovoril, čo mu to spôsobilo

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Donald Trump sa na mítingu v Rene poriadne zapotil. V sobotu večer hovoril k voličom, keď sa zrazu ozval nebezpečný krik: “Zbraň! Zbraň!” V tej chvíli k Trumpovi pristúpili dvaja agenti a čo najrýchlejšie ho odviedli od mikrofónu. “Bežte!” Postrkovali ho. O incidente informovala agentúra AP.

    Ukázalo sa však, že údajný útočník žiadnu zbraň nemal. Mal len transparent namierený proti Donaldovi Trumpovi. Priaznivcom amerického miliardára sa to ani trochu nepáčilo a dali mu to patrične najavo. Podľa denníka The Guardian išlo o 33-ročného Austyna Critesa. V jednej chvíli na Trumpovu predvolebnú akciu zdvihol transparent s nápisom Republikáni proti Trumpovi a v tej chvíli sa ozval krik. Priaznivci amerického miliardára sa údajne na Critesa vrhli a zvalili ho na zem. V tej chvíli sa podľa vlastných slov bál o život.

    Po pár minútach sa Trump vrátil na pódium a upokojoval svojich priaznivcov. „Nikto nehovoril, že to bude ľahké, ale my sa nenecháme zastaviť! Nikto nás nezastaví,” burácal pred publikom.

    Austyn Crites bol šesť rokov registrovaný ako republikánsky volič, ale s Trumpom sa vraj nemôže stotožniť. Svojím vystupovaním mu Trump pripomína klasického “diktátora” a “fašistu”. Stačí sa pozrieť, ako sa vyjadruje o moslimoch, Mexičanoch alebo o ženách. Preto Crites zašiel dokonca tak ďaleko, že niekoľko hodín pomáhal vo volebnej kampani Clintonovej. Rozhodne vraj nepatrí medzi priaznivcov demokratky, ale verí, že je to jediný človek, ktorý môže zastaviť Donalda Trumpa na ceste do Bieleho domu, a to je to, o čo tu ide.

    Hoci si tým nemôže byť istý, zdalo sa mu, ako by na neho Trump ukázal, načo sa na neho priaznivci republikánskeho kandidáta vrhli, kopali do neho a vraj ho dokonca držali za semenníky. Oddýchol si až vo chvíli, keď ho z miestnosti odvádzala polícia. „Priaznivci Trumpa na mňa pozerali ako na démona,” krútil hlavou. Ale neobviňuje ich z toho, sú to jeho spoluobčania. Z prebúdzania nenávistných nálad viní Trumpa.

    „Bolí ma srdce z toho, čo by mohol ten národ urobiť tým, že ho zvolia… Toto vedomie ma bolí oveľa viac než akákoľvek fyzická rana,” uzatvára Austyn Crites.

    - Reklama -