„Milujúci otec“ zo Sýrie vykonal niečo hrozné svojim trom deťom. Nemecký sudca bol šokovaný

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: Reprofoto: Youtube)

    V minulom roku v Nemecku evidovali vyše 200-tisíc prípadov objasnenej trestnej činnosti, ktorú spáchali migranti. Očakáva sa, že v tomto roku budú tieto čísla ešte vyššie. Do tohtoročných štatistík sa zapíše aj trestná činnosť sýrskeho utečenca, ktorý vyhodil z okna svoje tri deti. Všetky síce prežili, ale dve z nich utrpeli vážne zranenia a museli absolvovať náročné operácie. Muža tiež obvinili z týrania svojej manželky, ktorá sa na jeho vkus až príliš správala ako európske ženy.

    Práve emancipácia manželky sýrskeho utečenca bola dôvodom jeho nepochopiteľného rozhodnutia ublížiť svojim deťom. Muž sa tak chcel pomstiť svojej manželke, ktorá už nechcela akceptovať podradnú úlohu, akú mala doma v Sýrii. Na začiatku februára po ďalších z početných hádok a prejavoch domáceho násilia sa preto otec troch detí rozhodol vyhodiť svojich potomkov z okna kúpeľne, ktorá bola takmer päť metrov nad zemou. Len zhodou okolností nedošlo k úmrtiu alebo zraneniu s doživotnými následkami.

    Celý text v angličtine máte k dispozícii TU.

    Súd v Bonne ho obvinil z troch pokusov o vraždu a odsúdil ho na plných pätnásť rokov väzenia. Muž sa k incidentu už skôr priznal a žiadal súd o možnosť vycestovať späť do Turecka, odkiaľ prišiel so svojou rodinou do Nemecka už v roku 2014, teda ešte pred súčasnou masívnou migračnou vlnou. „Nechcem tu už zostať ani o minútu navyše. Sľubujem vám, že svojim deťom ani manželke už nikdy neublížim. Keby som ich chcel zabiť, urobil by som tak už dávno doma v Sýrii,“ argumentoval muž.

    Advokáti žiadali pre svojho klienta nízky trest, keď poukazovali, že na jeho psychiku mali významný účinok skúsenosti z prežitej vojny. „Pochádza z chudobných pomerov, má nízke vzdelanie a len ťažko si po príchode do Nemecka zvykal na tunajšiu kultúru a medziľudské vzťahy,“ tvrdili ďalej. Naopak štátny žalobca požadoval pre usvedčeného násilníka doživotný trest. Súd sa nakoniec vydal po „zlatej strednej ceste“ a sýrsky migrant by mal stráviť vo väzení zmieňovaných pätnásť rokov.

    Rodinné vzťahy boli podľa úradov a aj vedenia ubytovne azylu, kde rodina spoločne bývala, narušené už dávno pred februárovým incidentom, ktorý bol súdom klasifikovaný ako pokus o vraždu. Už začiatkom roka bola hlava rodiny nútená v dôsledku vydania súdneho príkazu na desať dní opustiť spoločný byt. Po uplynutí tejto lehoty sa muž vrátil späť a všetko vyústilo až k udalostiam, ktoré sa takmer skončili tragicky. Jeho manželka medzitým podala žiadosť o rozvod a spoločne s deťmi sa odsťahovala preč.

    - Reklama -