Slovensko potrebuje viac empatických lídrov. Egoistickí politici sú nám nanič, myslí si Miškov

    0
    Juraj Miškov, predseda strany SKOK! (Autor: SITA)

    Podľa Miškova je politika s ľudskou tvárou niečo ako humánne zabíjanie. Ako zdôraznil, zabíjanie neprestane byť zabíjaním, ak ho nazveme humánnym. Prívlastok sa snaží zabíjanie ospravedlniť. A to je pre lídra strany SKOK! rovnaké pokrytectvo ako politika s ľudskou tvárou.

    „Pekný náter, ktorý má pred verejnosťou zakryť absenciu ľudskosti v politike. Ako rozprávkový vlk, ktorý chce okabátiť Červenú čiapočku tým, že sa prezlečie za jej starú mamu,“ prirovnáva Miškov politiku s ľudskou tvárou vo svojom komentári pre EuropskeNoviny.sk.

    Ako sám hovorí, ak politika vychádza zo srdca, potom ľudskú tvár nepotrebuje, lebo je ľudská sama o sebe. „Snaha spindoktorov nasadiť masku ľudskej tváre dnešnej politike SMER-u, ktorá je iba o moci, záujmoch a kšeftoch, je síce ľahko čitateľná, ale predsa len marketingový ofajč,“ uvádza.

    Miškov si myslí, že ak by premiér chcel ukázať svoju ľudskú tvár, tak okrem iného, by si nenechal ujsť príležitosť a na úrade vlády by oficiálne prijal dalajlámu. On je podľa politika najväčším symbolom ľudskosti. Tiež píše o tom, že ak by chcel byť Fico ľudský, tak by nešíril nenávisť voči náboženským menšinám. Podľa neho politika ponúka každý deň veľa príležitostí ako ľudskosť i empatiu prejaviť.

    „Napríklad predstavením balíka opatrení inkluzívneho rastu, ktoré sa postarajú, že počet ľudí, ktorí sa budú mať lepšie na konci funkčného obdobia tejto vlády, sa už nevojde iba na jeden list A4, ale bude mať rozsah minimálne celoslovenského telefónneho zoznamu,” píše s tým, že z hospodárskeho rastu by nemali profitovať vždy len vyvolení, ale úspech krajiny by sa mal rozdeliť medzi všetkých občanov.

    Miškov zdôrazňuje, že Slovensko nepotrebuje egoistických politikov s ľudskou tvárou, no potrebuje viac empatických lídrov. „Ľudí, ktorí majú radi ľudí. A nechápu politiku ako spôsob obživy, ale ako službu iným či svoje poslanie. Ak viete o nejakých vo svojom okolí, dajte mi vedieť. Rád im ponúknem priestor a moju podporu,“ uzatvára.

    Autor: luc


     

    - Reklama -