Procházka dáva definitívne zbohom politike. Nepozerá ani na Luxemburg. Čo bude robiť?

    0
    Radoslav Procházka (Autor: SITA)

    Spravodajský portál TA3 priniesol v pondelok poobede nečakanú informáciu. Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky a expredseda strany Sieť, ktorú založil, v politike končí. „Rozhodol som sa v plnom rozsahu vrátiť k právnej praxi a to bez ohľadu na to, ako sa pre mňa skončí výberový proces na pôde Súdneho dvora Európskej únie,“ hovorí Procházka a pokračuje, „k 31. októbru sa preto vzdávam mandátu poslanca Národnej rady Slovenskej republiky aj členstva v politickej strane, ktorú som zakladal.“

    Procházka prostredníctvom hovorkyne strany Sieť Karmen Németovej tiež odkázal, že ďakuje občanom za všetky hlasy, ktoré od nich dostal, a bývalým kolegom za pomoc a podporu.

    Na sociálnej sieti sa vyjadruje aj aktuálny predseda strany Roman Brecely, ktorý prevzal vedúce žezlo po Procházkovi. „Rozhodnutie Radoslava Procházku vzdať sa mandátu poslanca NR SR a člena Siete rešpektujem. Radovi ďakujem za spoluprácu a prajem mu všetko dobré v súkromnom aj profesijnom živote,“ uviedol.

    Zdroj: Facebook/Sieť

    Expredsedovo miesto v parlamente nahradí Zuzana Zimenová. Na Facebooku ju víta odídenc zo Sieťe Miroslav Beblavý.

    Zdroj: Facebook/Miroslav Beblavý

    Procházka má za sebou veľmi turbulentný rok. Najskôr vo voľbách utŕžil mizivé výsledky a jeho ambície na premiérovskú stoličku sa tak vzdialili do ďalekej budúcnosti. Potom bol „pristihnutý“ aj so svojím straníckym kolegom Andrejom Hrnčiarom, ako boli rokovať na Úrade vlády SR a popierali to. V dôsledku spojenia sa so stranou premiéra Roberta Fica – Smerom-SD ho opustili traja poslanci a v lete tohto roka po vzbure ďalších poslancov vo vlastných radoch nakoniec oznámil, že na funkciu šéfa strany už kandidovať nebude.

    - Reklama -