Merkelová pochovala tradíciu, ktorá trvala desaťročia. A zrejme je na najlepšej ceste pochovať aj svoju politickú kariéru

    0

    Po dnešnom rokovaní predsedníctva CSU v Mníchove to naznačil generálny tajomník strany Andreas Scheuer. Podľa jeho slov ide o súčasť dohody s predsedníčkou CDU, spolkovou kancelárkou Angelou Merkelovou pri schôdzke v piatok večer v Berlíne.

    Nemecká kancelárka, ktorá je zároveň predsedníčkou CDU, bude chýbať na budúcotýždňovom zjazde CSU v Mníchove. Informovala o tom v uplynulých dňoch tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na zdroje z prostredia CSU. Internetové vydanie denníka Bild informovalo, že sa na tom obaja štátnici dohodli v piatok večer v Berlíne.

    Po desaťročiach sa tak končí tradícia, že sa predsedovia CDU a CSU, ktorá pôsobí iba v Bavorsku, zúčastňovali na zjazdoch partnerskej strany. Vzťahy oboch politikov sú napäté kvôli postojom kancelárky k utečeneckej kríze. Hlavným sporným bodom je požiadavka CSU zaviesť strop pre počet prijatých utečencov. Merkelová takýto limit kategoricky odmieta.

    - Reklama -