Obdivujeme zlo, v rozprávkach viac nevíťazí dobro. Mali by sme chrániť seba aj svoje deti a tohto sa báť ako diabla

    0
    Ilustračné foto: Pietna spomienka (Autor: TASR)

    Peter Soroka je pravoslávny duchovný a ako tvrdí, dnes sa už malým deťom v škôlkach nenápadne podsúva oslava sviatku Halloween. Podľa jeho slov je to obrovská tragédia. Ako priznal, na tom, že ide o americký sviatok, ktorý sa tlačí aj ku nám, by nebolo nič strašné, keby mal či už morálny, alebo výchovný zmysel. „Opak je však pravdou. Je to sviatok strašidiel, príšer, čarodejníc, temna, zla… Tvrdo, ale výstižne povedané, sviatok diabla,“ vyhlásil duchovný. Informácie priniesol portál konzervativnyvyber.sk.

    Sokora zdôrazňuje, že v preambule sa Slovensko hlási k cyrilo-metodskej tradícii. Ako uviedol, bratia Cyril a Metod nás osvietili svetlom viery, vyhnali nás z tmy pohanstva. „Vďaka Zmŕtvychvstaniu Spasiteľa, keď dobro zvíťazilo nad zlom, nám umožnili dostať sa do nebeského kráľovstva. Halloween je však krok späť. Tento sviatok nás vrhá späť do pekla, do tmy, k zlu, k diablovi,“ povedal priamo.

    Ako ďalej uviedol, Halloween je sviatok, ktorý je v rozpore s našimi kresťanskými hodnotami. Soroka si myslí, že žiadny veriaci by tento sviatok oslavovať nemal. Dokonca zastáva názor, že by sme mali pred Halloweenom utekať, chrániť seba a svoje deti a báť sa ho ako diabla.

    „Ak sa nevinné detičky v škôlke prezliekajú za čarodejnice a mŕtvoly, nejde tu len o nevinnú hru, ale o vážnu propagáciu zla a diabla. V minulosti si deti kupovali masky princezien, rytierov a rôznych hrdinov, ktorí bojovali so zlom,“ spomína. Ako ďalej uviedol, svet sa zmenil. Začali sme obdivovať zlo, deti sa prezliekajú za negatívne postavy. V rozprávkach viac dobro nevíťazí nad zlom. Podľa Soroku môže za to aj sám Halloween.

    Soroka  pripomína, že je veľmi dôležité spájať si 1. november so spomienkou na našich zosnulých, a to už bez ohľadu na to, či sme, alebo nie sme veriaci ľudia. „Modliť sa a vzdávať úctu zosnulých je totiž vždy lepšie, ako by sa mal, nedajbože, v budúcnosti tento deň zmeniť na diabolský sviatok Halloween,“ uzavrel.

    Autor: luc

    - Reklama -