Cibuľa je pani tenistka! Politici nešetria chválou

    0
    Cibulkovej radosť po výhre bola obrovská (Autor: TASR)

    Všetci máme radi víťazstvá. Samozrejme, najviac tie naše, prípadne našich najbližších. Poriadne nás však dokáže potešiť aj mimoriadny športový triumf reprezentantov s dvojkrížom na prsiach.

    Ideálnym príkladom je v súčasnosti cyklistický fenomén Peter Sagan, v minulosti to boli heroické výkony slovenských hokejistov, inokedy „vyskočí“ neočakávaný, no možno o to krajší úspech našich klubov, reprezentácií, prípadne konkrétneho jednotlivca.

    A presne takýto nečakaný, no možno o to euforickejší moment priniesla včera do slovenských krčiem či domácností tenistka Dominika Cibulková.

    Populárna „Domča“ triumfovala na prestížnom Turnaji majsteriek v ázijskom Singapure a dosiahla tak nielen svoj životný úspech, ale aj jeden z najväčších úspechov slovenského tenisu v ére samostatnosti.

    Víťazstvo 27-ročnej Slovenky na neoficiálnych tenisových MS poriadne „rozvášnilo“ aj našich politikov. Prakticky ihneď po víťaznej loptičke zaplavili Facebook gratulácie na adresu našej hráčky. 

    Europoslanec a športový nadšenec Ivan Štefanec je pravidelným „komentátorom“ pri úspechoch našich reprezentantov. Nesklamali ani prezident Andrej Kiska, predseda národnej rady Andrej Danko, podpredseda vlády Peter Pellegrini či eurokomisár Maroš Šefčovič.

    Práve Šefčovič našiel paralelu medzi Saganom a Cibulkovou. 

    „Slovensko má nielen najlepšieho svetového cyklistu, ale po dnešnom fantastickom zápase v Singapure aj svetovú tenisovú šampiónku. Gratulujeme, Dominika Cibulková,“ napísal.

    Už pred finálovým duelom, v ktorom naša tenistka zdolala svetovú jednotku – Nemku Angelique Kerberovú, 6:3, 6:4, uverejnil svoj vtipný status opozičný poslanec Peter Pčolinský.

    Ten napísal, že: „Cibuľa je pani tenistka,“ pričom slovom „Cibuľa“ narážal na zľudovený výraz na pomenovanie našej hráčky medzi fanúšikmi.

    Pravidelným gratulantom je v prípade úspechu slovenských športovcov aj prezident Andrej Kiska. Ten označil Cibulkovej počin za „fenomenálny úspech“.

    Navyše sa prostredníctvom statusu priznal, že od televíznej obrazovky neodišiel ani na sekundu. Samotné finále označila hlava štátu za „elektrizujúce“.

    - Reklama -