Konečne sa ozval. Hollande sľubuje zlikvidovať migrantské „džungle“ v Paríži

    0
    Súčasný Paríž (Autor: Reprofoto: Youtube)

    “Pristúpime k evakuácii táborov v Paríži, pretože ich nemožno považovať za dlhodobé riešenie,” citovala Hollanda agentúra AP. Takéto provizórne táboriská, kde žijú migranti v nevyhovujúcich podmienkach, nie sú podľa neho “hodné Francúzska”.

    Podľa prezidenta má Francúzsko povinnosť poskytnúť prístrešie žiadateľom o azyl. Ak ho však nezískajú, keďže naň nebudú mať nárok, musia byť deportovaní do krajín svojho pôvodu. 

    Francúzske úrady tento týždeň vyprázdnili a zlikvidovali nelegálny tábor pri Calais, pričom približne 5600 jeho obyvateľov rozviezli do prijímacích centier v rôznych častiach krajiny.

    Združenia, ktoré sa v Paríži starajú o migrantov, zaznamenali v posledných dňoch prudký nárast počtu novopríchodzích, čo spájajú v prvom rade s likvidáciou Džungle pri Calais. Migranti sa zhromažďujú najmä na uliciach v okolí stanice metra Stalingrad nachádzajúcej sa na rozhraní 10. a 19. parížskeho obvodu. 

    Podľa Hollanda však zvýšený prílev utečencov do Paríža nesúvisí s likvidáciou Džungle, ale s novou migračnou vlnou z Líbye, ktorá do Európy dorazila v uplynulých týždňoch a mesiacoch. 

    - Reklama -