Bol to taký dobrý moslim. Jedného dňa mu ale „ruplo v bedni“

    0
    Ilustračná fotografia. (Autor: repro foto Youtube/Amnesty International)

    Päťdesiatsedemročný kardiológ vyštudoval medicínu v prestížnej pakistanskej Khyber Medical University a dlhé roky pôsobil v OSN. Od roku 1998 žije vo Veľkej Británii a v posledných rokoch vykonával funkciu kardiológa v Royal Albert Edward Infirmary v meste Wigan. Jeho kolegovia ho opisujú ako pokojného a vyrovnaného človeka, ktorý žil pre svoju prácu a rodinu. Po celých takmer dvadsať rokov Rahman ukazoval svoju umiernenú tvár, ale jedného dňa sa všetko nenávratne pokazilo.

    V moslimskej rodine platia iné pravidlá ako v bežnej rodine s európskymi koreňmi. Hoci všetko nasvedčovalo tomu, že sa uznávaný kardiológ vo Veľkej Británii dávno integroval a prijal jej zvyklosti, opak je zrejme pravdou. Rahman neudržal nervy na uzde, keď ho neposlúchla jeho vtedy sedemnásťročná dcéra a nevrátila sa v dohodnutých 21.30 h z halloweenskej párty v dome svojho priateľa. Jej otec sa rozzúril do nepríčetnosti a spoločne s manželkou si po dcéru druhý deň dopoludnia došli.

    Celý text v angličtine nájdete TU.

    Dcéra sa prebudila o jedenástej dopoludnia a keď si zapla mobil, mala v ňom množstvo SMS od rodičov, ktorí sa dožadovali jej návratu domov. Následne si po ňu došli taxíkom a už vo vnútri vozidla sa do nej jej otec nemilosrdne pustil. Schytil ju za vlasy a udrel ju hlavou o operadlo sedadla. Nadával jej do prostitútok a vyhlasoval, že už nie je jeho dcérou, pretože prenocovaním v dome svojho priateľa zahanbila celú rodinu.

    Po návrate domov si dievča muselo vyzliecť šaty a vziať si miesto nich tradičný islamský odev. Otec dcére navyše rozkázal, že sa musí modliť. To však ešte zďaleka nebol koniec. Nešťastnú dievčinu začal ako zmyslov zbavený doma mlátiť svojou vychádzkovou palicou a keď klesla vysilená k zemi, ešte do nej bez prestania kopal. Nakoniec sa jej podarilo privolať políciu a bola odvezená do nemocnice, kde boli v rámci prehliadky odhalené rozsiahle podliatiny na čele, dolnej časti chrbta, ramenách, bruchu i zadku.

    „Môj otec sa správal ako šialené monštrum. Jeho bitie bolo nekonečné a zanechalo na mne vedľa fyzických tiež psychické následky. Musela som prerušiť štúdiá a vyhľadať psychiatrickú pomoc,“ zverila sa dnes osemnásťročná dievčina britskému denníku Daily Mail. Jej otec bol na začiatku tohto roka po priznaní viny odsúdený na desať mesiacov s dvojročnou podmienkou a ku sto hodinám nútených prác. Rahman v Manchestri zúčastnil na disciplinárnom konaní, v ktorom mu hrozí v krajnom prípade vylúčenie z britskej obdoby tuzemskej lekárskej komory.

    - Reklama -