Matovič pre PL: Weisenbacher je vraj homosexuál a Krempaská lesba. Najmilitantnejší bojovníci za gejov urobili chrapúnstvo ako nikto

0
Igor Matovič (Autor: TASR)

V súčasnosti vám hrozí strata mandátu. Raz ste mi povedali, že vaši kolegovia, konkrétne ste menovali pánov Fica, Bugára a Danka, vám odporučili, aby ste „nehrýzli“ a o titul poslanca prísť nemusíte. Je to pravda?

Áno, jasné.

Ako takéto „hryzenie“ vyzerá?

Nebojím sa povedať, že Andrej Danko vytuneloval za Mečiara sprivatizovaný podnik Lesostav Revúca. Okradol zamestnancov, Sociálnu poisťovňu, zdravotnú poisťovňu a štát. Toto je to „hryzenie“ a im to jednoducho prekáža. Dankovi to prekáža! Skrátka chce byť za pekného. Včera si prial zákon, v ktorom sme my obyčajní poslanci a on je z nás jediný lietadlo. Rád žije v sebaklame, že aký je múdry, aký je mysliteľ, ako to s nami myslí dobre a ako čestne zbohatol. Treba poukazovať na to, že je to obyčajný vagabund, ktorý je synáčik mečiarovského privatizéra, ktorý bol v tejto firme už pred dvadsiatimi rokmi členom predstavenstva. Nezaplatili ani tú kúpnu sumu, pretože Mečiar to privatizoval za úplne smiešne peniaze. Za tri roky odtiaľ vytunelovali 52 miliónov korún.

Čo pre vás ako poslanca znamená zmena rokovacieho poriadku v praxi?

Čo sa týka časového obmedzenia, tam si ja zrejme nepomôžem. Danko skrátka vypne po dvadsiatich minútach mikrofón a vybavené. No pre seba si nadelil času až-až, pretože môže vystúpiť kedykoľvek a akokoľvek dlho. Podľa mňa toto celé vychádza z nejakého jeho komplexu. Asi sa s ním v škôlke nikto nebavil, pretože na všetkých zrejme žaloval. Tým, že získal túto funkciu, tak si teraz myslí, že každá veta, ktorú vysloví, obsahuje nejakú hlbokú myšlienku a deti sa ju budú v budúcnosti učiť namiesto Detvana či Maríny. Zrejme preto sebe nedal žiadny limit a nám dal 20-minútový, čo je podľa nás protiústavné. Keď mi niekto vypne mikrofón, tak to zrejme neprekričím (smiech), ale týka sa to aj toho, že nemôžem ukázať žiadny graf či tabuľku, pretože sa asi bojí, že by sme na nich ukázali jeho zlodejstvá. Tu si so mnou ale nepomôže, ja si skrátka ukážem hocijakú vizuálnu pomôcku, akú uznám za vhodnú. Nie je to o tom, že by som nerešpektoval zákon, je to o tom, že si budem ctiť ústavu, pretože tá je nad zákonom. Danko si síce svojou trápnou zlodejskou väčšinou schválil takýto zákon, no ešte tu máme ústavu, ktorá nám zabezpečuje práva na slobodu prejavu. A tie si ja budem chrániť.

V súčasnosti vás vyšetruje výbor pre nezlučiteľnosť funkcií. Ako poslanec ste mali mať aktívnu živnosť. Tá sa vám mala po prerušení automaticky obnoviť… Ako to vlastne bolo?

Bohužiaľ, na rozdiel od Čiech, kde si môžete živnosť prerušiť na akékoľvek obdobie, tak na Slovensku si ju môžete zastaviť maximálne na tri roky a mandát poslanca trvá štyri roky. No a môžete na to skrátka zabudnúť…

Vy ste na to zabudli?

Áno, už dvakrát som na živnosť zabudol. Keď už celá kauza bežala, tak som chcel upozorniť na to, že je naozaj zvrátené, že ja ako papierový živnostník, ktorý nemá žiadne tržby, som najväčším ohrozením verejného záujmu. Pozrite sa napríklad na poslanca Kubánka (Stanislav Kubánek za Smer-SD je taktiež prešetrovaný výborom pre nezlučiteľnosť funkcií, pozn. redakcie), ktorý si normálne podniká 12 rokov a je regulárnym konateľom vo firme.

Hrozí mu ale historicky najvyššia pokuta, akú výbor pre nezlučiteľnosť funkcií doposiaľ udelil. Stotisíc eur…

To je jedno, že mu hrozí, no vidieť tu ten dvojitý prístup. Človek, ktorý tu je desať či koľko rokov poslancom, ich doteraz nezaujímal. Kašlali naňho a nechali ho normálne regulárne podnikať. Ja som mal iba živnosť bez tržieb a problémom som ja, a ich človek nie. Jemu mandát zobrať nechcú.

Predstavte si scenár, že o mandát naozaj prídete. Rozmýšľali ste, čo budete robiť? Budete podnikať?

(Smiech) Nejako som nerozmýšľal nad tým, čo bude. Nie som človek dlhodobých či systematických plánov, život žijem skôr tak, ako príde. Dnes neviem povedať, čo bude. Predpokladám, že neodolajú tomu pokušeniu a mandát mi naozaj zoberú. Myslím, že v sobotu v TA3 Číž (poslanec za Smer-SD, pozn. redakcie) hovoril, že mandát mi chcú zobrať na základe tohto zákona, ale môj prístup k nim chcú posudzovať za celých šesť rokov, čo som v parlamente. Čiže mi spočítajú všetko, čo som v národnej rade kedy povedal. O Čížovi som raz hovoril na adresu toho, ako opustil svoje hluchonemé dieťa a keď sa s ním stretol v obchode, tak sa k nemu nepriznal. Toto mi povedala žena, ktorá sa o toto dieťa starala. O dieťa, ktoré on opustil (tento príbeh vyrozprával Igor Matovič v parlamente v júni tohto roku, pozn. redakcie)! A, samozrejme, že mi to spočíta v hlasovaní. Bude to čisto iba politický proces, kde ma nebudú posudzovať podľa zákona či ústavy. Budú ma posudzovať na základe toho, že ma nemajú radi, pretože im hovorím pravdu rovno do očí.

Aktivisti Alena Krempaská a Peter Weisenbacher sa do vás nedávno opäť pustili na tlačovej konferencii. Informovali, že internetové domény vašej strany sú platené firmou vašej ženy. Označili to ako škandalózne…

Áno, je to ďalší naozaj veľký škandál. Títo dvaja blázni upozornili aj na to, že mám aktívnu živnosť bez tržieb a som ohrozením verejného záujmu, a teraz prišli s ďalšou témou. Naša rodinná eseročka má našu doménu www.obycajniludia.sk, a teda nášmu hnutiu ročne prefakturuje 15 eur. To je naozaj najväčší problém! Sú to ľudia, ktorých platí Kaliňák, kryje ich podvody a sú o tom verejné dôkazy. Pred Bonaparte prišli pľuť na ľudí, ktorí sa rozhodli protestovať proti Kaliňákovi, a týchto ľudí prišli provokovať až na troch protestoch. Nikto iný neurobil takéto chrapúnstvo iba oni. Podľa mňa by sme mali ľudí súdiť podľa skutkov. Sú to samozvaní, ee… čo sú vlastne?

Aktivisti…

Akože „aktivisti“. V skutočnosti sú to ale dvaja najmilitantnejší bojovníci za homosexuálov na Slovensku. Vraj jeden je homosexuál a druhý, teda druhá, je lesba. Zrejme aj takýmto spôsobom mi vracajú to, že som sa vyjadril, že pre dieťa je omnoho lepšie, keď bude vyrastať v rodine s mužom a ženou, ako keď tam sú „dvakrát on“ alebo „dvakrát ona“.

- Reklama -