Premiérovi zrejme zamrzol úsmev na tvári. Chystalo sa proti nemu niečo naozaj veľké, musel sa dokonca schovať do bezpečia

    0
    Aleksandar Vučič. (Autor: SITA)

    Auto bolo zaparkované v lese neďaleko premiérovho rodinného domu na belehradskom predmestí Jajinci. Našlo sa v ňom niekoľko ručných granátov, protitanková strela či munícia do ostreľovačskej pušky.

    Minister vnútra Nebojša Stefanovič zdôraznil, že nešlo o nevinný incident a že má obavy o Vučičov život. Zalesnená lokalita, v ktorej sa našli zbrane bola podľa neho “ideálnym” miestom pre pokus o atentát. Bez ďalších podrobností uviedol, že Vučič bol potenciálnym cieľom atentátnikov už aj v minulosti.

    Zbrane sa našli na mieste, kde musia spomaliť autá, ktoré prichádzajú alebo odchádzajú z premiérovho rodinného domu. Vučič v súčasnosti v tomto dome nebýva, ale zdržiava sa v oficiálnej rezidencii predsedu vlády.

    Samotný Vučič sa k nálezu zbraní bezprostredne odmietol vyjadriť, keďže ešte nedostal príslušnú policajnú správu. V marci 2003 sa stal obeťou atentátu vtedajší šéf srbskej vlády Zoran Djindjič.

    - Reklama -