Simon otvorene o činnosti smerákov. Toto je politika s ľudskou tvárou, ktorú Fico stvoril

    0
    Nezaradený poslanec Zsolt Simon (Autor: TASR)

    Od roku 2006 vládne Slovensku, s výnimkou dvadsaťmesačnej prestávky, Fico a jeho Smer. Ako exminister vo svojom komentári pre denníkN.sk uviedol, je to dosť dlhý čas, aby sme poukázali na to, za čo je strana zodpovedná.

    Ako poslanec uviedol, strana zodpovedá za výšku daňového odvodového zaťaženia, ktorá je podľa neho pre pracujúcich neúnosná, pre vyvolených ústretová. „Z ceny práce zamestnanec vo Volkswagene odvádza 60 percent štátu. Pričom štát ide Mečiarovým privatizérom odpustiť 18 percent daní, ktoré by mali zaplatiť zo svojich ziskov spred roku 2003,“ upozorňuje. Tiež hovorí o nespravodlivosti v podobe neúmerne ústretového prístupu štátu „k vyvoleným v podobe investičných stimulov, ktoré sa rozdávajú z našich daní“. „Toto určite nie je správny prístup,“ poznamenal. A čo hovorí na minimálnu mzdu? „V prípade pracujúcich je v úplnom poriadku, ale zvyšovaním minimálnej mzdy rastie aj výška sociálnych dávok pre tých, čo pracovať odmietajú. Čo už určite správne nie je.“

    V komentári sa vyjadril aj k Slovensku ako právnemu štátu. „Veď tí, čo sa podieľali na únose prezidentovho syna či prípade Hedvigy – čo boli podľa mňa akty štátneho terorizmu – potrestaní nikdy nebudú. Ako by aj mohli, keď minister vnútra vyšetruje sám seba? A orgány činné v trestnom konaní riešia prípady podľa politickej zákazky,“ zdôrazňuje. Ako ďalej uvádza, kým budú v slovenskom právnom poriadku zakotvené Mečiarove amnestie a kým budú akty štátneho terorizmu (únos prezidentovho syna, prípad Hedviga) nepotrestané, nemožno hovoriť o Slovensku ako o právnom štáte.

    Simon neobchádza ani podnikateľské prostredie. „Štát neúmerne zaťažuje podnikateľov administratívnymi povinnosťami, hláseniami, štatistikami… Vyžaduje predkladanie potvrdení zo štátnych inštitúcií za rôzne poplatky, aj keď s uvedenými údajmi disponuje,“ uvádza.

    Servítku pred ústa si poslanec nedáva a v kritike pokračuje. Vyjadril sa k stavu korupcie a klientelizmu. „Vláda rozdáva politické trafiky: sudcom Európskeho súdneho dvora sa má stať nedôveryhodný politik a post námestníka pôdohospodárskej platobnej agentúry obsadil človek s praxou tri roky: nezamestnaný, dva mesiace v SBS. Predražené nákupy v zdravotníctve zároveň nemajú konca kraja,“ hovorí.

    Ako vo svojom komentári píše, na Slovensku štátna správa jednoducho nefunguje. „Občan sa namiesto pomoci zo strany štátnej správy dočká v mnohých prípadoch iba šikanovania.“

    „Toto je skutočná politika s ľudskou tvárou, ktorú stvoril Fico, Kaliňák a strana Smer za posledných desať rokov. A dnes im v tom pomáha Dankova SNS a Bugárov Most-Híd,“ uzatvára.

    Autor: luc


     

    - Reklama -