Vo Francúzsku moslimovia surovo zmlátili učiteľa. Dovolil si napomenúť svoju žiačku

    0
    Rieka Seina počas povodne a jej brehy v centre Paríža (Autor: Jan Rychetský)

    „Je 11:30 a žiaci sa s učiteľom vracajú do školy z hodiny telesnej výchovy, keď tu zrazu ich učiteľa napadnú dvaja mladí muži. Profesor práve karhal žiačku, ktorá hovorila sprosto a vystupovala z radu. Keď žiačku karhal, náhle vyskočili z auta dvaja mladí muži, vrhli sa na učiteľa a kričali: Takto sa s ňou nerozprávaj, ty rasista!“ píše denník. K útoku podľa informácií došlo v pondelok.

    Učiteľ sa najskôr bránil len slovne a zdôrazňoval, že žiačku karhá z pozície výchovnej autority, ale od mladíkov sa dozvedel, že jedinou autoritou je Alah. Následne učiteľa fyzicky napadli. Kantor skončil v nemocnici. Po svojom zotavení podal sťažnosť riaditeľovi školy.

    Celý text vo francúzštine nájdete TU.

    Útok ostro odsúdila celá akademická obec aj miestny starosta Georges Mothron zo strany niekdajšieho prezidenta a dnes opäť prezidentského kandidáta Nicolasa Sarkozyho. Akademici aj starosta označili útok za nevyprovokovaný a absolútne neprijateľný. Napadnutému učiteľovi bolo prisľúbené, že sa mu dostane akejkoľvek pomoci, ktorú bude potrebovať. Kolegovia učitelia sú zdesení a žiaci sa svojho kantora zastávajú. Miestna polícia teraz šetrí okrem iného to, či kárané dievča bolo v nejakom bližšom vzťahu s útočníkmi.

    - Reklama -