Roman Bednár: Paríž a jeho hviezdy – autentický príbeh na pokračovanie; 175. pokračovanie

0
Teroristické útoky v Paríži (Autor: SITA)

“Keďže poznám  tvoje rebelské názory čo sa týka konzervatívnej morálky, tak si myslím, že by si nemala nič proti tomu, keby tvoj príťažlivý manžel dostal zálusk na nejakú vábivú atraktívnu rímsku špecialitu.”

Dokončila a pozerala sa zvedavo na Ginette, očakávajúc jej reakciu. Ginette vedela, že Elena patrí k ženám, ktoré si nedali svoju sexualitu narušiť a deformovať puritánskou kresťanskou morálkou, ktorá všeobecne v Taliansku mala hlboké korene, menej však v Ríme. Žila v bezdetnom manželstve s mužom starším o pätnásť rokov a keď pred niekoľkým rokmi zomrel, tak sa už viac nevydala. Rozhodla sa, že bude život užívať už len podľa vlastných predstáv. Rím bol aj v pohľade na morálku iný ako zvyšok Talianska a nikto tam nikoho nemoralizoval, a to napriek silnej prezencii Vatikánu a či práve preto. Bol to akoby výraz vzdoru proti jeho konzervatívnej spráchnivelosti a dvojitej morálke.

Rimanky a Rimania mali dobre vyvinutý zmysel pre vyžitie všetkých rafinovaných aspektov života, ktoré zahrňovali výrazom nostra dolce vita – náš sladký život. Vychutnávali ich plnými dúškami v jedinečnej atmosfére svojho mesta, v atmosfére, akou sa nevyznačuje žiadne iné mesto. Amor a eros boli zo všetkých európskych miest najprítomnejšie práve v Ríme a preto ani to, čo moralisti patriarchátu označovali za neveru, sa v meste na Tibere neposudzovalo tak úzkoprso negatívne emocionálne.

“Denis je síce Slovák, ale svojím výzorom typologicky medzi Slovákov vôbec nezapadá a preto si nemysli, že ak sa vyberieš na Slovensko, že tam na každom kroku postretneš také atraktívne typy mužov ako je môj krásavec”, zasmiala sa ironicky Ginette a pokračovala:

“A čo sa týka jeho prípadných želaní chcieť si užiť intímne tajomstvá nejakej krásnej Rimanky, tak s tým by som nemala najmenší problém. Naša láska spočíva na láske našich duší a na ich silnej vzájomnej spolupatričnosti. Naše telá ale majú slobodu a ak by sa chceli spojiť aj s nejakým iným telom a skúsiť prežiť telesnú rozkoš s ním, tak majú v tom smere úplnú slobodu. Ale takú odpoveď si odo mňa musela očakávať, lebo veď dobre poznáš moju životnú filozofiu.”

Denis si už po viac ako dvoch rokoch života na Západe a predovšetkým vďaka spolužitiu so Ginette zvykol na celkom iný prejav žien, ako ho mali slovanské ženy v Bratislave či Prahe. Preto nemal najmenší problem s tým, čo povedala signora Elena. A imponovalo mu aj to, ako otvorene dala najavo, že sa jej páči, a to napriek tomu, že by mohol byť jej synom. Napriek tomu si neodpustil trochu uštipačne znejúcu reakciu:

“Elena, ak máte nejakú mladú, veľmi peknú neter, tak sa s ňou rád zoznámim. Intímne tajomstvá krásnych tiel mladých Rimaniek musia byť istotne veľmi vzrušujúce. Ale musí byť mladá, lebo mňa zásadne priťahujú len mladé ženy.”

Pritom nápadne zdôraznil slovo mladé. Elena mu však nič neostala dlžná a pohotovo odpovedala:

Pokračovanie nasleduje.

Roman Bednár
Článok publikujeme so súhlasom autora, pôvodný text nájdete na www.roman-bednar.com.

- Reklama -