Sprisahanie Bushovcov a Clintonovej? Známu Trumpovu nahrávku spravil člen prezidentského klanu

    0
    Billy Bush (Autor: TASR)

    Podľa dnešných správ servera TMZ.com Billy Bush dosiahol s NBC dohodu o finančnom vyrovnaní a ukončení zamestnaneckého pomeru. Dohoda završuje jeho krátke pôsobenie v prestížnej televíznej šou Today. 

    Finančné podrobnosti dosiahnutej dohody nie sú známe, samotný Bush je však podľa vlastných slov spokojný. Moderátor podpísal trojročný kontrakt s NBC len v auguste, pričom mal zarobiť 3,5 milióna dolárov ročne.

    Televízia pozastavila Bushovo pôsobenie v šou Today už pred desiatimi dňami, po zverejnení videa, na ktorom sa republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump chváli svojimi úspechmi pri zvádzaní žien.

    Moderátor označil postup svojho zamestnávateľa za neférový. Vedenie NBC sa ho podľa jeho slov rozhodlo zbaviť len preto, aby sa nepoškodil obraz televízie v očiach verejnosti. Bush tvrdí, že o existencii videa s Trumpom už predtým otvorene hovoril s predstaviteľmi NBC a nikdy zaň nebol potrestaný.  

    Video nasnímané pred jedenástimi rokmi zachytáva neformálny rozhovor Billyho Busha s Donaldom Trumpom, ktorý pravdepodobne nevedel, že sa jeho slová nahrávajú. Trump na zázname nešetrí lascívnymi výrazmi na adresu žien a robí chlipné poznámky o ich intímnych partiách.  

    “Vieš, krásne ženy ma automaticky priťahujú – skrátka ich začnem bozkávať. Ak si hviezda…, môžeš si dovoliť čokoľvek,” vyhlásil okrem iného republikánsky kandidát. Video vzniklo len niekoľko mesiacov po tom, ako si Trump zobral svoju tretiu manželku Melaniu. 

    Billy Bush je synovcom bývalého amerického prezidenta Georga W. Busha, ktorý, mimochodom, víťazstvom Donalda Trumpa v republikánskych primárkach vôbec nie je nadšený. Zatiaľ čo Bush je v zahraničnej politike neokonzervatívec, ktorý podporuje globalizáciu, voľný trh a praje si vidieť rozširovanie demokracie, hoci aj vojenskou silou, Trump je skôr ekonomický protekcionista odmietajúci vojenské dobrodružstvá. Aj preto sa Bush rozhodol svojho republikánskeho “kolegu” Trumpa v týchto voľbách nepodporiť. Nie je preto prekvapujúce, že po zverejnení nahrávky sa objavili dohady, že za všetkým je tajná spolupráca Bushovcov a Hillary Clintonovej.

    Autor:  TASR, redakcia

    - Reklama -