Merkelová s Putinom plánujú rande. Pre Ukrajinu

    0
    Vladimír Putin (Autor: TASR)

    Seibert zdôraznil dôležitosť mierových rozhovorov, ktoré by mali byť v súlade s dohodami z Minska. Summit v Berlíne sa podľa jeho slov uskutoční, “pokiaľ budú splnené požiadavky na pokrok”. Kremeľ nedávno navrhol stretnutie Merkelovej, Putina, ukrajinského prezidenta Petra Porošenka a francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda, ktoré by sa mohlo uskutočniť 19. októbra. Merkelovej vláda dosiaľ konanie ani termín tejto schôdzky nepotvrdila.

    Kancelária francúzskeho prezidenta v stredu oznámila, že na stretnutí v Berlíne ohľadom ukrajinskej krízy sa telefonicky dohodli francúzsky prezident Hollande so svojím ruským náprotivkom Putinom a nemeckou kancelárkou Merkelovou. Všetci traja lídri sa tiež zhodli v názore, že rokovanie o Ukrajine bude musieť byť “konštruktívne”, aby viedlo k zabezpečeniu prímeria a slobodných volieb na Ukrajine, na ktorej východe proti sebe stoja vládne sily a separatisti podporovaní Moskvou.

    Putin nebol v Nemecku od začiatku ukrajinského konfliktu v polovici roku 2014, napísala DPA. Merkelová sa s Putinom stretla vlani v Moskve pri príležitosti 70-teho výročia ukončenia druhej svetovej vojny.

    - Reklama -