Strácame dôveryhodnosť. Beňová radí svojej strane, čo by mala spraviť

    0
    Monika Beňová (Autor: TASR)

    Pre TASR to uviedla europoslankyňa Monika Flašíková Beňová, ktorá verí, že v Smere-SD môže dôjsť k zmenám. Zdôrazňuje aj potrebu výrazne zabojovať s korupciou.

    “Musíme získať strácajúcu sa dôveryhodnosť a na to potrebujeme nielen dobrý program, ale aj političky a politikov vo vedení, ktorí ho budú realizovať,” doplnila Flašíková Beňová. Smer-SD by mal o svojom ďalšom smerovaní hovoriť na programovej konferencii v sobotu 22. októbra. Pracuje sa na nových programových tézach.

    Podľa Flašíkovej Beňovej by mal ich obsah vychádzať z hodnôt presadzovaných európskou sociálnou demokraciou. “Snáď s akcentom dôležitým pre Slovensko a tým je vyrovnávanie rozdielov v príjmoch v oblasti platov, dôchodkov a podpore mladých,” poznamenala europoslankyňa.

    Zdôrazňuje tiež potrebu výrazne zabojovať s korupciou. “Pomohlo by napríklad úplne vylúčenie tzv. schránkových firiem a firiem domicilovaných v daňových rajoch z verejných zákaziek, teda z peňazí z programov EÚ, zo štátneho rozpočtu, ako aj z rozpočtov regionálnej a miestnej samosprávy. A firmy, ktoré neplatia svojim dodávateľom a zamestnancom, definitívne vylúčiť z verejných zákaziek,” konkretizovala Flašíková Beňová.

    Väčší dôraz by mal Smer-SD dať podľa nej na zlepšenie postavenia žien v spoločnosti. Europoslankyňa by prijala aj obmedzenie pracovných agentúr, “ktoré škodia záujmom zamestnancov”.

    - Reklama -