Odporné a slaboošské. Komentátor si posvietil na Slovenku zbitú moslimom

    0
    Ilustračná fotografia. (Autor: repro foto Youtube/Amnesty International)

    Facky či ťahanie za vlasy, aj takto sa správal muž zo Saudskej Arábie k svojej manželke Kataríne, s ktorou žijú na Slovensku. Tá pol roka predtým, ako ho spoznala, konvertovala na islam. Na manžela podala dokonca tri trestné oznámenia, no polícia odmietla Katarínu vypočuť a zhodnotila domáce násilie ako priestupok. Vyšetrovateľka sa v roku 2012 vyjadrila na adresu týranej ženy, že ako manželka moslima prebrala náboženské a spoločenské zvyklosti tejto časti obyvateľstva. O problematike sme viac písali tu.

    Polícia sa ale túto sobotu rozhýbala a vzala muža do väzby. Pani Katarína mala absolvovať dva niekoľkohodinové výsluchy na polícii. V súčasnosti žije v krízovom centre. Podľa informácií portálu Aktuality.sk sa pani Katarína rozhodla navštíviť svoje bydlisko, no ako zistila, všade boli vymenené zámky a dom strážila bezpečnostná služba. Hliadkujúci muž jej oznámil, že má zákaz vstupu do domu.

    K problematike sa na stránkach portálu vyjadril aj komentátor Peter Bárdy. Ten v úvode svojho textu hovorí, že nie je nič nezvyčajné či čudné, ak dvojica ľudí žije na základe určitého etického či právneho kódexu, ktorý je v súlade s ich náboženstvom či vierovyznaním. „Ale v tej istej vete treba dodať, že ich tradičné pravidlá nesmú byť nad rámec zákonov krajiny, v ktorej títo ľudia žijú. Takže je absolútne neprijateľné, aby ktokoľvek kameňoval ženy za cudzoložstvo, aby dochádzalo ku krvným pomstám,“ konštatuje Bárdy.

    „Fyzické násilie na ženách je pritom rovnako odporné a slabošské, či už to robí muž zo Saudskej Arábie podľa výkladu šaríe, alebo agresívny chlap z ´Hornej Dolnej´, pretože svoju manželku bežne bije. Lebo však, to je normálne. Výchovná facka. Nie. Na to neexistuje žiadne, žiadne ospravedlnenie,“ dodáva komentátor.

    - Reklama -