Šokujúce slová profesora a kňaza Petra Piťhu: Sme vo vojne. Na hraniciach sa strieľa. Nemožno vylúčiť ani ženy a deti

    0
    Prof. Petr Piťha (Autor: Archív)
    “Budem stručný a tak nejako heslovitý,” upozornil Piťha na úvod svojej prednášky, čo vraj povedie k tomu, že celé jeho vystúpenie bude vyzerať ako prostoduchý názor, s ktorým budú najskôr súhlasiť prostí gazdovia, mamy a otcovia, tzv. bežní ľudia.
     
    Počas svojho výkladu o príčinách európskej krízy kňaz spomenul, že neverí v dialóg s islamom.
     
    “Neviem, kto sa môže vážne domnievať, že sa moslimovia dajú pokrstiť alebo naopak, kresťania obrezať a príjmu islam. Rovnako tak neverím, že niekto presvedčí moslimov na odstúpenie od islamu a prechodu ku konzumizmu. Vitalita moslimských komunít žijúcich uprostred konzumnej spoločnosti je veľavravná,” objasnil Piťha.
     
    Na inom mieste teológ podotkol, že nie je rasista ani nacista, ani šovinista, a ani náboženský fanatik. Je však presvedčený, že “celá ľudskoprávna hystéria”, ktorá si vynútila politickú korektnosť, je nešťastie.
     
    “Vyhlásiť, že otec, ktorý o pol dvanástej vezme chlapcovi mobil a pošle ho spať alebo babička, ktorá capne dvojročnú vnučku cez prsty, keď si znova a znova chce siahnuť na rozpálenú pec, sa dopúšťajú týrania, považujem za výrok proti zámeru zákonodarcov. Tí by totiž sotva spomínaného otca a babičku označili za vojnových zločincov a postavili vedľa Eichmanna, Himlera či krvavej Elzy,” uviedol Piťha.

    Zrútená „Andela“ Merkelová

    Za jeden z pálčivých problémov súčasnej Európy považuje kňaz migráciu, s ktorou sa podľa jeho názoru neuspokojivo vyrovnávajú politickí predstavitelia.
     
    “Pohľad na hlavy štátov pri pohrebe obetí masakru v Paríži ma naplnil pohŕdaním. Zrútená ´Andela´ Merkelová, vizážistami upravená na akúsi Mater Dolorosa, sa opierala o mužnú ochrannú ruku prezidenta Hollanda, ktorý s pevnou tvárou hľadel na všetkých účastníkov ako ten, kto má situáciu pod kontrolou, akoby v rozhovore so svojím božským náprotivkom na nebesiach,” nenechal Piťha niť suchú na nemeckej kancelárke a francúzskom prezidentovi.
     
    “Hanbím sa čo i len hovoriť o všetkých týchto nevzdelaných, ustráchaných hlupákoch, ktorí nemôžu zaujať žiaden postoj, lebo nemajú žiadny názor. Tieto mátožné bábky, ktoré sa deklarujú ako zásadoví ľudia, sú len hračkou v rukách davu,” dodal.
     
    Celá prednáška TU
     
    “Zmienim sa o rade nebezpečenstiev, ktorým by sme mali predísť. Začnem tým, čo je najtvrdšie a úplne zásadné. Je vojna. Nie je mier. Mier, ak ho chceme, musíme uhájiť, to jest vybojovať,” pokračoval Piťha.
     
    Ako to urobiť? Profesor v prvom rade odporúča uzavrieť hranice a brániť ich.
     
    “Hranica je vo vojne línia pevne vojensky strážená. Za ňou sú nepriatelia. Na hranici sa strieľa. Výnimku tvorí človek s bielou vlajkou, človek s rukami nahor a bez zbrane. Pretože, bohužiaľ, bojujú aj ženy a dokonca deti, nemožno ich vylúčiť,” je Piťha nemilosrdný.
     
    “Ľudia, ktorí prichádzajú z územia nepriateľa, buď útočia, alebo idú dobrovoľne do zajatia. Preto ich eskortujú do strážených táborov a upozorňujú, že pri pokuse o útek sa po jedinej výzve strieľa. Tam sú identifikovaní. Ak majú doklady, overí sa ich pravosť. Čas pobytu v utečeneckom/zajateckom tábore je vymedzený,” navrhuje ďalej.
     
     
    autor: luš
    - Reklama -