Toto spravil Kiska prvýkrát. Veľmi tým potešil jednu rodinu

    0
    Prezident Andrej Kiska v Národnej rade SR (Autor: SITA)

    “Súd odsúdeného zároveň zaviazal k náhrade škody vo výške 3.504 eur. Keďže odsúdený v skúšobnej dobe podmienečného odsúdenia nenahradil poškodenej spôsobenú škodu, súd uznesením vyslovil, že odsúdený sa v skúšobnej dobe podmienečného odsúdenia neosvedčil a trest odňatia slobody vo výmere 12 mesiacov vykoná. Na výkon trestu ho súd zaradil do ústavu s minimálnym stupňom stráženia,” uviedol Lipták.

    Podľa jeho slov menovaný nebol v minulosti súdne trestaný. Odsúdený je otcom štyroch maloletých detí vo veku päť, štyri, dva a jeden rok, pričom štvorročný syn Matej trpí vážnym nevyliečiteľným onkologickým ochorením, tumorom na mozgovom kmeni. Odsúdený bol jediným živiteľom rodiny, preto sa o maloleté deti počas výkonu trestu stará ich matka, ktorá je čiastočnou invalidnou dôchodkyňou.

    Prezident Kiska pri posudzovaní žiadosti o milosť pre odsúdeného bral do úvahy najmä ťažkú ľudskú, sociálnu a finančnú situáciu, v ktorej sa ocitla rodina odsúdeného. Po dôslednom preskúmaní prípadu odpustil odsúdenému trest pod podmienkou, že po dobu dvoch rokov odo dňa udelenia milosti nespácha úmyselný trestný čin a zároveň v rovnakej lehote nahradí poškodenej škodu vo výške 3.504 eur.


     

    - Reklama -