Čistý deň sa pripravoval na vzácnu návštevu. Všetko dopadlo inak

    0
    Pred vchodom do centra Čistý deň v Galante (Autor: Facebook, Plus JEDEN DEŇ)

    Do resocializačného zariadenia v Galante mali prísť 20. októbra odborníci z členských krajín Únie. Informuje o tom portál Aktuality.sk. Slovensko chcelo Čistý deň propagovať a ukázať, ako by sa malo pracovať s ľuďmi, ktorí majú problémy s drogami. Podujatie pripravuje ministerstvo zdravotníctva.

    Ako uviedla hovorkyňa rezortu Stanislava Luptáková: „Návšteva resocializačného zariadenia Čistý deň v Galante ako sprievodný program druhého dňa tohto podujatia v súčasnosti nie je plánovaná.“ Či sa návšteva zrušila pre spomínanú kauzu, známe nie je.

    Ako informuje portál Aktuality.sk, riaditeľ zariadenia Peter Tománek dosvedčil, že spomínanú návštevu v Čistom dni očakávali. O jej zrušení ich vraj neinformovali.

    V súčasnosti sa Čistý deň skloňuje najmä v súvislosti s podozrením, že v ňom došlo k sexuálnemu zneužívaniu maloletých dievčat. Najviac sa hovorí o prípade neplnoletej Natálie, ktorá mala mať sex s kuchárom. Generálna prokuratúra však nariadila preveriť ďalší podozrivý prípad, či neprišlo k zneužívaniu aj iných dievčat. Podľa previerky, ktorú generálna prokuratúra nariadila, majú v prípade znásilnenia v centre Čistý deň maslo na hlave vyšetrovateľ aj prokurátor.

    Autor: luc


     

    - Reklama -