Galko o kauze Čistý deň: Budú to hrať na obyčajných feťákov, ktorých netreba ľutovať

    0
    Ľubomír Galko (Autor: SITA)

    „Ako blesk z jasného neba uzrela včera svetlo sveta správa, že dve dievčatá ušli z resocializačného zariadenia Čistý deň. Jedno sa popoludní našlo – vo Viedni!“ začína zostra poslanec. Ako sám hovorí, stalo sa to dva týždne potom, ako sa verejnosti podsúvali informácie, že deťom je v zariadení dobre, odísť z neho nechcú a ako systém určite nezlyhal. Galko si nedáva servítku pred ústa a priamo menuje tých, ktorí takéto informácie ľudom dávajú: „Toto masírovanie predvádzajú tí, ktorí majú deti chrániť – detská ombudsmanka (!!!) Viera Tomanová, minister práce a sociálnych vecí Ján Richter a kopa ich úradníkov. Za nečinného prizerania sa ministra vnútra Kaliňáka a policajného prezidenta Gašpara.“

    Exminister obrany si myslí, že udalosti mieria takýmto smerom aj preto, že riaditeľ resocializačného zariadenia je zrejme smerácky človek. „O čom neoddiskutovateľne svedčí aj fakt, že sám mediálny premiérov poradca Erik Tomáš ho pripravuje na úrade vlády, ako sa vyviniť na tlačovej besede, ktorá ho očakáva,“ dodáva.

    „Od samotného začiatku prepuknutia kauzy my, v SaS, a prednostne naša poslankyňa Natália Blahová, ktorá sa venuje danej kauze, upozorňujeme na základný fakt – deti treba od podozrivých izolovať, odlúčiť,“ tvrdí poslanec. Galko tiež zdôrazňuje, že strana SaS na to upriamila pozornosť hneď od úplneho začiatku vypuknutia kauzy, a to v čase, keď deti boli na pobyte v Chorvátsku. „Je nemysliteľné nechať deti v blízkosti tých, ktorí ich môžu a majú záujem ovplyvňovať, doslova im vymývať mozgy a nútiť ich do písania oslavných ód na zariadenie, prípadne im alebo ich zákonným zástupcom za ich napísanie ponúkať rôzne výhody,“ kritizuje situáciu poslanec.

    Podľa Galka dievčatá zo zariadenia ušli, lebo ich výpovede, ako im je v zariadení dobre a nič im tam nechýba, neboli pravdivé. „Možno boli na tie slová navedené, možno im násilím boli vložené do úst, ale normálne to nie je,“ myslí si.

    „To, čo sa deje v súčasnosti, je tragickým svedectvom, ako sa bývalej štátostrane a jej kolaborantským príveskom podarilo paralyzovať štát,“ vysvetľuje. Podľa neho kauza ukázala, ako sa dokážu chrániť zločiny preto, že sú v nich zapletení ľudia jej blízki. „Myslíte si, že keď sa, nebodaj, stane ďalšia tragédia, že sa zobudia a budú ´hľadať´ vinníka? Ja už tomu, žiaľ, neverím. Odhadujem, že smerácki mediálni poradcovia to budú hrať na obyčajných feťákov, ktorých netreba ľutovať. Tak im detská ombudsmanka pomáhaj!“ uzatvára Galko.

    Autor: luc


     

    - Reklama -