Všetky prieskumy zakrývajú jeden kľúčový historický fakt… Šéfredaktor prezradil, prečo istotne vyhrá Clintonová

    0
    Hillary Clintonová (Autor: SITA)

    Niekdajšej prvej dáme Hillary Clintonovej chýba už len kúsok na to, aby sa dostala do Oválnej pracovne a stala sa prvou prezidentkou v histórii Spojených štátov. Že prieskumy hovoria niečo iné? Zabudnite na prieskumy, nabáda Tomášek v komentári pre server Aktualne.cz. Pripomína, že o konečnom víťazstve jedného či druhého kandidáta rozhoduje zbor voliteľov zložený zo zástupcov jednotlivých štátov USA.

    „Všetky súčasné prieskumy, priemery a percentá zakrývajú jeden kľúčový historický fakt, ktorý z Hillary Clintonovej činí obrovskú favoritku na víťazstvo v tohtoročných prezidentských voľbách. Takú veľkú, že českí hokejisti stáli na nedávnom Svetovom pohári proti Kanade vo vyrovnanejšom postavení, než v akom je voči Clintonovej Donald Trump,“ hovorí jasne Tomášek.

    Stačí sa pozrieť na šesť predchádzajúcich prezidentských volieb. Od roku 1992 platí, že kandidát za Demokratickú stranu stabilne víťazí v 19 štátoch únie, čím na svoju stranu získava 242 voliteľov. Na víťazstvo pritom potrebuje hlasy 270 voliteľov. V rovnakom období republikánsky kandidát víťazí stabilne v 13 štátoch. Ak si teda Clintonová udrží tradičné demokratické štáty, stačilo by jej, aby na svoju stranu získala ešte Floridu s 29 hlasmi, a dostane sa cez prah Bieleho domu.

    V tejto súvislosti stojí za pripomenutie, že Florida nakoniec rozhodla aj o víťazstve republikána Georga W. Busha, ktorý práve v tomto štáte tesne porazil demokrata Alberta Gora a stal sa americkým prezidentom.

    - Reklama -