Vláda dostala nečakanú pochvalu. A dokonca ide o CT-čka

    0
    Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (Autor: SITA)

    Projekt centrálneho nákupu desiatok kusov CT prístrojov do nemocníc má trvať tri roky. „Už teraz si ministerstvo za inovácie pri príprave zaslúži pochvalu,“ píše organizácia Transparency International, ktorá ministerstvo chváli aj za to, že rezort na čele s ministrom Tomášom Druckerom zverejnil prehľadnú dokumentáciu.

    „V dokumentácii nad požiadavky zákona zverejnilo dátumy a obsah stretnutí so všetkými potenciálnymi uchádzačmi. V ďalšom dokumente zapracovalo všetky pripomienky k súťažným podkladom v štýle ´sledovanie zmien´, čiže každý si vie jednoducho pozrieť, čo sa oproti pôvodným podkladom zmenilo a nemusí viac ako sto strán študovať znovu,“ píše organizácia a dodáva, že aj keď ide o drobnosti, ministerstvo navodzuje atmosféru dôvery vo férovú súťaž.

    „Kľúčové, samozrejme, bude, či príde dostatok konkurenčných ponúk s naozaj trhovými cenami. V minulosti mali totiž nákupy CT-čiek problémy aj na strane zadávateľov (diskriminačné podmienky), aj na strane firiem (podozrenia z kartelov),“ uzatvára organizácia so slovami, že súťaž bude pozorne sledovať. 

    - Reklama -