Kto chce rozdeľovať Európu, prichádza s kvótami. Tento Ficov výrok v zahraničí naozaj zaujal

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: TASR)
    Robert Fico spolu s premiérmi krajín Vyšehradskej štvorky (V4) patrí v zahraničí k dobre známym odporcom prijímania migrantov na základe pevne stanovených kvót. Ich plnenie vyžaduje Brusel, ale štáty V4 sa stavajú na odpor, čo vyvoláva nevôľu väčšiny ostatných členských krajín. Odporcovia migrácie tento postoj uznávajú a tentokrát citujú Ficove vyhlásenia z agentúry Reuters aj americké médiá. 
     
    Portál Breitbart, ktorý je zameraný proti masovej imigrácii z tretieho sveta do Európy, si všíma vyjadrenia slovenského premiéra zo začiatku tohto týždňa. „Kvóty dnes jasne rozdeľujú Európu, preto si myslím, že sú politicky ukončené,“ citovala Ficove vyjadrenia agentúra Reuters
     
    Slovensko má momentálne v rukách predsedníctvo Rady Európskej únie, ktoré rotuje medzi štátmi každého pol roka. Od summitu predstaviteľov EÚ v Bratislave sa ozývajú kritické hlasy za odmietavý postoj k povinným kvótam, ktorý však Slovensko spolu s ďalšími krajinami V4 zaujalo ešte dávno pred samotným začiatkom slovenského predsedníctva. 
     
    Fico počas pondelňajšieho spoločného zasadania s českou vládou uviedol, že ten „kto chce rozdeľovať Európu, prichádza s kvótami“ a ten „kto ju chce spájať, prichádza s iným konceptom na boj proti ilegálnej migrácii“. 
     
    Rade EÚ bude Slovensko predsedať pol roka a už teraz je podľa vyjadrení premiéra Roberta Fica jasné, že antiimigračná rétorika sa za tento čas nezmení. „To, čo krajiny Vyšehradskej štvorky, Slovensko, Česká republika, Maďarsko a Poľsko, hovorili už pred jeden a pol rokom, sa teraz stalo oficiálnou politikou EÚ,“ uviedol Fico.  
     
     
    - Reklama -