Toto musíte vidieť. Migranti menia Paríž na nepoznanie. Z romantického mesta módy a elegancie sa stáva somálske Mogadišo

    0
    Migranti pred stanicou metra Stalingrad v Paríži (Autor: TASR)
    Turisti, ktorí sa vracajú z Paríža, sa stále častejšie sťažujú, v akom stave sú niektoré časti tejto obľúbenej európskej metropoly. Osobných svedectiev ľudí, ktorí navštívili v uplynulom roku francúzske hlavné mesto, je viac než dosť aj na internete a tŕňom v oku viacerých sú práve migranti váľajúci sa na uliciach.
     
    Video, ktoré sa objavilo na portáli YouTube pred pár dňami, zachytáva údajne Avenue de Flandres v devätnástom okrsku, ktorý sa nachádza v centre Paríža. Záznam, ktorý podľa kvality, uhla záberu aj komentára tajne natočil neznámy Francúz, zdieľal 23. septembra youtubový kanál s názvom Face of a dying nation (Tvár umierajúceho národa). 
     
     
    Zábery sa podobajú skôr na tie z ulíc chudobných predmestí niektorého z miest v Afrike. Chodníky lemujú špinavé matrace, na ktorých sa nečinne povaľujú ľudia tmavej pleti. Podľa popisky k videu ide o migrantov, ktorí sa usídlili v okolí neďalekej stanice parížskeho metra Stalingrad. 

    Žiadny ojedinelý prípad

    Video však nie je jediné, ktoré ukazuje stav, v akom sa nachádzajú niektoré ulice Paríža. Záznamov je na YouTube oveľa viac. Pri stanici Stalingrad pritom zaznamenali francúzski policajti problémy už v máji tohto roka, keď odtiaľ vyháňali stovky migrantov, ktorí si z tejto časti francúzskej metropoly urobili provizórne útočisko. 
     
    Na Avenue de Flandres, ktorá je zachytená na spomínanom videu, sa podľa popisky predávajú drogy a rozkvitá prostitúcia medzi migrantmi. Počuť sú údajne najrôznejšie jazyky vrátane arabčiny, ale po francúzsky vraj migranti väčšinou nehovoria. 
     
     
    Šokujúci zážitok si odniesol aj český turista Martin Kohout, ktorý sa do Paríža vydal spolu s manželkou. V poriadku bol podľa neho len let. „Po príchode na Gare du Nord nás čakal prvý šok. Všade neporiadok, chaos, ale hlavne žiadni bieli Francúzi. To isté nasledovalo kúsok od kostola Sacre Coeur, kde sme sa evidentne nerozvážne ubytovali… Nasadli sme do metra a vyrazili smer hlavné pamiatky. Pri ceste metrom z Grand Etoile k Louvre som zrazu zistil, že sme v celom vagóne jediní bieli. A to bol piatok, 14 hodín popoludní. Pri vstupe do múzea Louvre ani noha, zato všade hliadky po zuby ozbrojených vojakov s prstami na spúšti,“ opísal Kohout. 

    Víkend v Paríži je desivý zážitok 

    Podobný zážitok podľa českého turistu, ktorého postrehy z Paríža uverejnili PL, nasledoval aj pri Eiffelovke. Údajne tam neboli takmer žiadni turisti, ale zato pribudli bezpečnostné opatrenia, pri ktorých bezpečnostné zložky kontrolujú všetkých okrem zahalených moslimských žien. 
     
    Okolie Eiffelovej veže Kohout opisuje ako „hotové peklo plné podivných afrických predavačov suvenírov“ a vreckových zlodejov z Afriky či Rumunska. 
     
    Druhý deň v Paríži chceli Martin Kohout v manželkou navštíviť priateľov a urobiť si s nimi piknik v jednej zo záhrad v centre mesta. Tento nápad im však francúzski priatelia vyhovorili s tým, že by to mohlo byť nebezpečné a zamierili preto do reštaurácie. 

    Celý text Martina Kohouta nájdete TU.

    „Vrcholom večera je návšteva malého bistra kúsok od nášho hotela, kde si chceme dať pohárik vína a zamračaný fúzatý ´Francúz´ odniekiaľ z Alžírska nám zlostne hovorí, že on vo svojej krajine alkohol predávať nebude a pridá pár nadávok o zatratených ´kresťanoch´. Odchádzame preto radšej do hotela. Je ešte len sobota a my sa skoro už začíname tešiť na nedeľu a cestu domov. Toto totiž nie je Francúzsko, ale moslimská Afrika a do tej sme na víkend ísť určite nechceli,“ napísal Kohout. 
     
    Víkend v Paríži bol ešte pred pár rokmi snom nejedného zamilovaného páru, ale dnes je vraj všetko inak. „Víkend v Paríži je dnes naozaj desivý zážitok a ja si hovorím, ako to asi vyzerá v Calais či Marseille, kde už imigranti de facto ovládli mestá a de facto ich kontrolujú. Francúzsko čaká buď pád do diktatúry, alebo občianska vojna a taká to bývala príjemná krajina. Preto odporúčam návštevu Paríža radšej vynechať. Zbohom, sladké Francúzsko. Urobme všetko, čo je v našich silách, aby sme toto u nás v ČR nemali!“ varuje na záver Martin Kohout. 
     
    - Reklama -