Toto sú vraj reálne dôvody Zalovej nespokojnosti. Komentátor nazrel pod pokrievku bublajúceho Smeru

    0
    Europoslanec za Smer-SD Boris Zala. (Autor: pk)

    Boris Zala je oficiálne nespokojný s dvoma vecami. Prvou z nich je programové smerovanie Smeru. Robert Fico na september ohlásil programovú konferenciu a poveril Pavla Pašku, aby nachystal programové tézy. Ten túto úlohu zase predal Ľubošovi Blahovi. A ako píše komentátor: „Blaha sa vybláznil a dal to na papier.“ Druhým dôvodom, prečo europoslanec ohŕňa nos nad stranou, je nedávne vyhlásenie premiéra Fica na adresu europoslancov.

    „Títo ľudia v Európskom parlamente úplne stratili cit pre realitu a sú mimo. Nemám dôvod sa týmito vyjadreniami zaoberať, nemajú akýkoľvek vplyv na politiku Smeru ani na mňa,“ prezradil v rozhovore pre Nový Čas. Komentátor ale tvrdí, že za dôvodom Zalovej nespokojnosti je niečo viac. „Prvá Zalova výhrada je pritom bezpredmetná. Fico ´tézy´ Blahu zrušil aj s celou programovou konferenciou. A druhá Zalova výhrada – Ficove komentáre – sa dá vyžehliť,“ píše komentátor pre Aktuality.sk.

    „Zala v skutočnosti nie je nijaký vodca vzbury. A až tak veľmi mu neprekážajú ani principiálne chyby Smeru. Zala je len urazený,“ píše Daniš o „skutočných“ dôvodoch nespokojnosti europoslanca. Zalu nikto nepozval pripravovať programové tézy a o zrušení konferencie sa dozvedel až z médií. Práve táto neinformovanosť a odsunutie na druhú koľaj je podľa Daniša hlavným dôvodom Zalovej nespokojnosti. Komentátor tiež podotýka, že „ideológa“ Zalu odstrihli od života v strane. „Stalo sa to preto, že v strane už nijaký život nie je. V Smere vládne a z pozadia rozhoduje oligarchia (úzka skupina privilegovaných). Predsedníctvo nefunguje. Ani len formálne. Regióny, poslanci, širšie vedenie, členovia… Tí o ničom nerozhodujú,“ píše komentátor.

    Daniš tiež poznamenáva, že Zalova „rebélia“ je ľahko potlačiteľná a neznamená pre stranu reálne nebezpečenstvo. „Problém je v tom, že Zala svoje pobúrenie nedotiahol do konca. Len trochu pohrozil. Fico ho možno trochu upokojí. A Zala ostane v strane. Nespokojný, ale pofúkaný,“ dodáva komentátor.

    - Reklama -