Hlina: Chýbalo nám máličko, máličko nám chýbalo. Predsedu dnes KDH neposlúchlo

    0
    Alojz Hlina (Autor: TASR)

    Neprešiel ani návrh, aby o zmenách stanov rozhodovala dvojtretinová väčšina prítomných delegátov. Zostáva tak v platnosti ustanovenie, že o zmenách stanov rozhoduje dvojtretinová väčšina všetkých pozvaných delegátov.

    „KDH sa mení. Ten proces bude náročný, tak tá zmena bude trvať určitý čas. Treba byť pozitívny. Môžeme sa tešiť z toho, že z 300 delegátov sme na návrh dostali 244. Chýbalo nám máličko, máličko nám chýbalo. Je to taká výzva, KDH sa mení a zmení, KDH bude moderná konzervatívna strana a prispeje k tomu, aby Slovensko bolo jedna slušná demokratická republika,“ reagoval predseda KDH Alojz Hlina.

    Predseda KDH sa vyjadril aj k medializovaným informáciám, že v prípade zmien stanov a posilnenia pozície predsedníctva, by niektorí členovia KDH možno stranu opustili.

    „My sme demokratická strana a nie sekta, keď niekto príde, môže aj odísť. Ja za ním dvere zatvárať nebudem, keď mi podá ruku, podá, keď nezakýva, nezakýva, taký je život,“ uviedol Hlina.

    Podľa predsedníctva strany je pozitívne to, že snem veľkou väčšinou hlasou prijal vyhlásenie, v ktorom definuje zásadné priority hnutia.

    Ide napríklad o uplatňovanie konzervatívnych a demokratických hodnôt v politickom živote spoločnosti, ochranu rodiny, ochranu manželstva ako prirodzeného zväzku muža a ženy, či podporu trhového hospodárstva so silným sociálnym akcentom. 

    - Reklama -