Poranené zuby, zlomená protéza a stehy. Migranti sa na maďarskom vodičovi kamióna poriadne vyvŕšili

    0
    „Džungľa“ v Calais (Autor: Jan Rychetský)

    Podľa agentúry MTI muž strávil noc v penzióne, pretože si jeho zdravotný stav už nevyžadoval ďalšiu nemocničnú starostlivosť. Stehy mu vyberú o osem až desať dní. Polícia dnes vodiča previezla k autu, odkiaľ si zobral svoje veci. Hovorca povedal, že kamionistu polícia ešte vypočúva. O jeho odvoz domov a o kamión sa postará zamestnávateľ.

    Na otázku novinárov, z čoho súdia, že išlo o ilegálnych migrantov, Menczer povedal, že páchatelia pri útoku opakovali “Anglicko!” a z výpovede vodiča, ktorý ich popísal, je možné takto usudzovať. Podotkol, že podľa vodiča sa útočníci snažili rozviazať plachtu návesu, čomu sa snažil zabrániť.

    Podľa hovorcu v žiadnom dohovore o utečencoch nefiguruje, že si ilegálni prisťahovalci môžu vybrať, že chcú žiť v Anglicku. “Ani to tam nie je, že ak ich maďarský vodič kamióna nie je ochotný zobrať, tak ho môžu zbiť tak, že je potom odkázaný na nemocničné ošetrenie,” zdôraznil Menczer s poznámkou, že Maďari o tom môžu svoj názor povedať v októbrovom referende o migračných kvótach.

    Podľa maďarskej verejnoprávnej televíznej stanice M1 manželka kamionistu napísala list, v ktorom uviedla, že manžel spal na parkovisku vo vozidle. Nadránom sa zobudil na to, že sa vozidlo hýbe. Vystúpil, aby zistil čo sa deje, no vtedy ho údajne napadla štvorica útočníkov. Tí ho udreli zozadu do hlavy a útočili na neho železnou tyčou. Vodičovi sa podarilo ujsť naspäť do kabíny, avšak útočníci rozbili okno a bili ho ďalej. Policajtov zavolal francúzsky vodič nákladného auta.

    - Reklama -